Špancirfest u Varaždinu, od 17. do 26. kolovoza

Već dvadeset godina se, krajem kolovoza, povijesna gradska jezgra Varaždina pretvori u najveću pozornicu u Hrvatskoj

U deset dana Špancirfesta, ulice, trgovi, palače, parkovi, perivoji i dvorišta povijesnog Varaždina postaju pozornice, teatri, restorani, barovi, klubovi, učionice i trgovine najvećeg, najpopularnijeg i najraznovrsnijeg hrvatskog festivala. U proteklih dvadeset godina mnogi su se susreli s pitanjem što je točno Špancirfest. Najtočniji odgovor na to pitanje glasio bi “A što nije?”.

Jer, Špancirfest je ulični, ali i glazbeni festival. On je festival šetača, ali i partijanera, festival hedonizma, festival umjetnosti, festival tradicije, ali i suvremenog stvaralaštva. Festival na kojem se možete potpuno opustiti ili se u potpunosti premoriti. Upravo je ta kreativna neodređenost, nemjerljiva raznolikost i promjenjivost sljubljena s predivnom povijesnom jezgrom Varaždina ono što Špancirfest čini toliko uspješnim, popularnim, velikim i jedinstvenim.

Špancirfest svake godine posjetiteljima donosi bogati koncertni program, ponajbolje europske i svjetske ulične performere, akrobate i zabavljače, inovativni kreativni program sastavljen od radionica, ateljea i izložbi na otvorenome s naklonom prema dugoj i važnoj obrtničkoj tradiciji Varaždina. Špancirfest na ulice i trgove Varaždina donosi raskošnu i veoma raznoliku, čak i kozmopolitsku gastronomsku ponudu, kazališne predstave, brojne sadržaje za djecu i nenadmašni duh povezanosti festivala, grada i tisuća posjetitelja koji svakodnevno uživaju u svemu što ovaj jedinstveni festival pruža te mu se stoga, iz godine u godinu, vjerno vraćaju.

Špancirfest je danas veliko i važno kulturno-turističko događanje kojom se Varaždin zauvijek ucrtao na turističku i kulturnu kartu, ne samo Hrvatske, već i šire regije. Festival je to koji u sebi nosi cijeli niz sadržaja dovoljno bogatih da bi funkcionirali i kao samostalne manifestacije, a harmonično objedinjene u Špancirfest, Varaždin na deset dana krajem kolovoza svake godine pretvaraju u središte svijeta.

Invalidi u invalidskim kolicima ulaze besplatno, pratnja plaća punu cijenu ulaznice.
Djeca do 7 godina ulaze besplatno.

Špancirfest 2018.

Amira Medunjanin

Vila Bedeković – pozornica

Varaždin 
Pet, 17. Kol 2018u 21:00

Josipa Lisac

Vila Bedeković – pozornica

Varaždin 
Sub, 18. Kol 2018u 21:00

Muškarci.hr • Satiričko kazalište Kerempuh

Vila Bedeković – pozornica

Varaždin 
Ned, 19. Kol 2018u 21:00

Očeš nečeš, doktor • Kerekesh teatar

Vila Bedeković – pozornica

Varaždin 
Pon, 20. Kol 2018u 21:00

Ljubaf • Kerekesh teatar

Vila Bedeković – pozornica

Varaždin 
Uto, 21. Kol 2018u 21:00

Otpisane • Kazalište Moruzgva

Vila Bedeković – pozornica

Varaždin 
Sri, 22. Kol 2018u 21:00

Pokopaj me nježno • Kerekesh teatar

Vila Bedeković – pozornica

Varaždin 
Čet, 23. Kol 2018u 21:00

Ćiro • Satiričko kazalište Kerempuh

Vila Bedeković – pozornica

Varaždin 
Pet, 24. Kol 2018u 21:00

Vlatko Stefanovski Trio

Vila Bedeković – pozornica

Varaždin 
Sub, 25. Kol 2018u 21:00

Zoran Predin & Lačni Franz

Vila Bedeković – pozornica

Varaždin 
Ned, 26. Kol 2018u 21:00
 

Ulaznice eventim.hr