Weina Dai Randel: Mjesec u palači

Mjesec u palači Weine Dai Randel dobitnik je nagrade RITA za najbolji ljubavni roman

Uzbudljiva priča o ambicioznom putu mlade Mei, koja će postati prva kineska carica Wu, jedine žene koja će preuzeti carsku titulu. Majstorski ispripovijedan, uzbudljiv i napet, ovaj povijesni i ljubavni roman odškrinut će vam vrata mistične drevne Kine.

Konkubina u palači vrlo brzo shvati kako postoje mnogi načini da se privuče careva pozornost. Žene bóje lice u bijelo i pomno uređuju kosu u nadi da će ljepotom privući Onog iznad svih. Donose mu darove, nakit od žada i kaligrafski ispisane svitke, uzdaju se u vještine zavođenja. Mlada Mei nije bila upućena u ženska umijeća, no upravo će ona podariti caru ono što nikada neće zaboraviti.
Car je bio zadivljen njezinom inteligencijom i znatiželjom, osobinama zbog kojih se među konkubinama osjećala izopćenom. A kada se Mei pružila prilika da zavede najmoćnijeg čovjeka u Kini, suparničke su strane podijelile palaču u dva tabora izazvavši pogibeljan sukob iz kojeg je Mei jedva izvukla živu glavu.

Prvi dio duologije Carica sjajna Mjeseca živo opisuje drevnu Kinu u 7. stoljeću, u doba dinastije Tang, kada su ljubav, ambicija i odanost mogle značiti i život i smrt. Mlada žena odlučila je vratiti čast obiteljskom imenu. A odlučna u toj odluci, na dvoru prepunom intriga, nje dopustila da joj itko stane na put.

Weina Dai Randel raskošno zaokružuje ovaj povijesni roman ispunjen tugom i boli, priču o ženi koja će postati jedina kineska carica. Carici Wu udahnula je život u ovoj dramatičnoj priči.
– Publishers Weekly

Priča o ženi koja je sama odredila svoj život, ženi koju su često napadali. Obvezno štivo za ljubitelje povijesnih romana, pogotovo one koje zanima slavna kineska povijest.
– Library Journal

Sjajan prvijenac! Weina Dai Randel ispreda svilenu mrežu opasnih spletki te nas prenosi u zavodljiv zadivljujući svijet drevne Kine u kojem buntovna, nepokolebljiva djevojka kreće u opasan pohod ne bi li se popela na prijestolje.
– C. W. Gortner, autor bestselera The Queen””s Vow

Mjesec u palači vodi nas na dinamično i zanimljivo putovanje na raskošan dvor dinastije Tang. Weina Randel pripovijeda očaravajuću priču o spletkama na dvoru iz perspektive žene koja će postati najomraženija carica u kineskoj povijesti. Kroz priču o krvavim izdajama provlači i onu o ljubavi. Nisam mogla prestati čitati ovaj uzbudljivi prvijenac.
– Jeannie Lin, autorica bestselera The Lotus Palace

Weina Dai Randel dobitnica je nagrade RITA u 2017. godini. Autorica je povijesnog romana Mjesec u palači u kojem opisuje život carice Wu, jedine kineske carice. Weina se rodila i odrasla u Kini. Engleski joj je bio drugi jezik. Učila ga je u srednjoj školi, a u dvadeset četvrtoj godini došla je u SAD. Na Sveučilištu Texas Woman University u Dentonu diplomirala je engleski jezik i književnost. Deset je godina istraživala građu i pisala Mjesec u palači. Više o Weini možete naći na www.weinarandel.com. Mjesec u palači njezin je prvi objavljeni roman. Izvor: Školska knjiga