Na otoku Mljetu u probni rad pušten sustav javne vodoopskrbe

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovala je u programu puštanja u probni rad sustava javne vodoopskrbe Nacionalnog parka Mljet – dovođenjem vode s kopna, unutar sustava NPKLM vodovoda d.o.o. Korčula u zaseoku Pristanište na otoku Mljetu

Dovođenje vode pomoći će, ne samo građanima Mljeta u njihovim svakodnevnim životima, već i daljnjem razvoju turizma posebice na području Nacionalnog parka Mljet, kazala je Predsjednica te istaknula kako je voda jedan od bitnih preduvjeta kako bi se na otocima zadržali ljudi, ali i na njih vratili.

Izrazila je i zadovoljstvo što će se radovi na vodovodu nastaviti ne samo na Mljetu već i na drugim hrvatskim otocima jer “voda za otoke zlata vrijedi”. Navela je i da se otoci, posebice ljeti, suočavaju s nedostatkom vode što utječe na turizam, ali i na kvalitetu života stanovnika.

Predsjednica Grabar-Kitarović čestitala je svima koji su sudjelovali u realizaciji tog projekta, posebice hrvatskoj Vladi, ministrima zaštite okoliša i energetike te financija, Tomislavu Ćoriću i Zdravku Mariću, Hrvatskim vodama te tvrtkama izvođačima radova i svim drugima koji su sudjelovali.

Predsjednica Republike u listopadu 2017. godine, u sklopu rada svojega izmještenog Ureda u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, posjetila je otok Mljet. Razgovarala je s predstavnicima lokalne vlasti o problemima vezanim uz vodoopskrbu otoka Mljeta te završetku izgradnje vodovodnog sustava. Potaknula je tada sve nazočne da se taj projekt što prije završi i dobila uvjeravanja kako ga je moguće pustiti u pogon do ljeta.

Tijekom boravka na otoku Mljetu, predsjednica Grabar-Kitarović nazočila je i svečanoj sjednici Općinskog vijeća općine Mljet u prigodi obilježavanja Dana općine Mljet i blagdana svetog Pavla, zaštitnika Mljeta.