Nogometaši Kolumbije osvojili su prvo mjesto u skupini H na Svjetskom prvenstvu u Rusiji zahvaljujući 1-0 (0-0) pobjedi protiv Senegala u susretu 3. kola u Samari, a u njihovu korist išao je i rezultat iz drugog dvoboja u Volgogradu u kojemu je Poljska svladala Japan sa 1-0 (0-0)

Jedini pogodak na utakmici postigao je Yerry Mina u 74. minuti.

Uoči dvoboja Kolumbije i Senegala obje su reprezentacije znale kako pobjedom sigurno odlaze u osminu finala, dok u slučaju nekog drugog ishoda ovise o rezultatu utakmice između Japana i Poljske. Usprkos tome, dvoboj u Samari ponudio je siromašan nogomet, poglavito u prvom poluvremenu tijekom kojega su obje momčadi više pazile na obranu svog gola no na ugrožavanje suparničkog.

I Kolumbija i Senegal u prvih su 45 minuta stvorile samo po jednu ozbiljnu situaciju po suparnička vrata. Quintero je u 12. minuti izveo slobodni udarac s 20-ak metara iskosa, ali je Ndiaye uspio odbiti loptu, dok je pokušaj Keite Baldea sa 15-ak metara iz 27. minute Ospina lakoćom obranio.

Prva polovica drugog dijela također je ponudila siromašan nogomet, vrijedan spomena bio je samo udarac Muriela iz 65. minute kojega su senegalski braniči uspjeli blokirati.

Susret se otvorio tek u 74. minuti. Quintero je izveo korner, a Mina je najviše skočio na prvoj vratnici i poslao loptu u mrežu. Bio je to već drugi gol stopera Barcelone, postigao je i prvi gol u 3:0 pobjedi protiv Poljske u drugom kolu. (photo sportingnews, Hina)