Dalić: Idemo na pobjedu, ne bavimo se kalkulacijama

Izbornik Zlatko Dalić i Milan Badelj družili su se s novinarima u Rostovu uoči sutrašnje utakmice s Islandom

Spremili smo se kao i za dvije prethodne utakmice, ne znam što govore drugi, samo znam da vodimo brigu o sebi i svojom igračima. Ono što govore drugi, to je njihov problem. Da smo mi u njihovoj poziciji siguran sam da nitko ne bi vodio brigu o nama, stoga ću ja brinuti samo o nama, a ne o Argentini ili Nigeriji, osvrnuo se izbornik Dalić na kritike iz Nigerije, koja bi željela da Hrvatska nastupi u najjačem sastavu.

Ne možemo se zamarati time što drugi pričaju o nama. Da je situacija obrnuta, što bi oni uradili? Sve ekipe žele na SP-u gledati par koraka unaprijed. Mi smo uspjeli osigurati plasman u prva dva kola i izbornik ima apsolutno pravo pripremiti utakmicu kako misli da je najbolje, podržao je izbornika Milan Badelj.

Mi se ne bavimo nikakvim kalkulacijama, samo ih vidimo po medijima, dodao je izbornik.

Na upit da li bi eventualni poraz od Islanda negativno utjecao na raspoloženje uoči osmine finala Dalić kaže: Mi sutra nećemo izgubiti utakmicu, neću o tome uopće razmišljati.

Hoće li Vatreni igrati na kontranapade?

Mi imamo svoj način igre i njega ćemo prakticirati. Igrali smo dvije utakmice u kvalifikacijama i nema tu nekih nepoznanica. Moramo se braniti od dugih lopti i prekida. Ići ćemo svojim stilom, posjedom lopte, da budemo kompaktni. Cijenimo protivnika, bili su ispred nas u kvalifikacijama, što je velika stvar, tako da nam neće biti lako, smatra Dalić.

Složit ćemo ekipu sutra na sastanku. Ovo je hrvatska reprezentacija, tko god da sutra nastupi. Za sastav ću odlučiti sutra. Nije da ga ne znam, ali ne mogu sad reći, dodao je na upit o tome hoće li startati Luka Modrić.

Ne mogu reći da smo zaneseni nakon prve dvije utakmice, ali svjesni smo svoje snage, zaključio je Milan Badelj. total-croatia-news, hrt