SP Rusija: “Vatreni” odradili posljednji trening prije puta

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je u svom kampu u Roščinu posljednji trening uoči puta u Rostov na Donu gdje je 26. lipnja očekuje dvoboj protiv Islanda u 3. kolu skupine D svjetskog prvenstva u Rusiji

Hrvatska na put kreće danas poslijepodne, u ponedjeljak će trenirati na Rostov Areni, a dan kasnije je utakmica koja će odrediti hoćemo li u osminu finala s prvog ili drugog mjesta.

U teoriji ‘Vatreni’ bi još uvijek mogli ostati bez ‘jedinice’, ali tada bi se morala dogoditi dva čuda. Nigerija bi morala deklasirati Argentinu, a Hrvatska izgubiti s više golova razlike od Islanda. U takvom raspletu Hrvatska i Nigerija bi imale po šest bodova, pa bi odlučivala razlika pogodaka. Hrvatska sad ima 5-0, a Nigerija 2-2. Ante Rebić niti danas nije radio punim intenzitetom već po posebnom programu, dok je ostatak ekipe spreman.

Zlatko Dalić je najavio kako će protiv Islanda odmarati dio igrača. Sigurno neće igrati igrači sa žutim kartonima (Ivan Rakitić, Mario Mandžukić, Šime Vrsaljko, Ante Rebić, Marcelo Brozović), predah će dobiti Luka Modrić, Danijel Subašić, a vrlo vjerojatno i stoperski par Lovren – Vida.

Premda iz argentinskog i nigerijskog tabora stižu brojni prigovori zbog takve odluke, hrvatski strateg ne posustaje u svojoj nakani. “Bez obzira na sastav, želim prvo mjesto u skupiji. Protiv Islanda ćemo voditi brigu o osmini finala. Imamo nekoliko igrača sa žutim kartonima i bit će promjena u sastavu,” kazao je, ali i naglasio: “Ne želim ništa kalkulirati jer vam se to uvijek obije o glavu.”

Nagađa se kako bi protiv Islanda mogla istrčati čak desetorica novih igrača. Kako je Nikola Kalinić potjetran kući, Dalić ne može sastaviti cijelu momčad od novih igrača, pa će jedan iz prvog sastava biti u sastavu.

Nagađa se kako bi hrvatska vrsta mogla nastupiti u sastavu Kalinić – Pivarić, Ćaleta-Car, Ćorluka, Jedvaj – Badelj, Bradarić, Kovačić – Perišić, Pjaca, Kramarić.

Hina, photo REUTERS/Anton Vaganov