Dlanovi otkrivaju misli osobe!

U nekim prijašnjim tekstovima sam nekoliko puta spomenuo to da su upravo dlanovi važni u tumačenju govora tijela. U ovom ćemo tekstu objasniti, analizirati i proučiti kako dlanovi otkrivaju misli ili postupke neke osobe

UVOD

Ukoliko pitate bilo kojeg stručnjaka za komunikaciju tj. govor tijela, svaki će vam reći da su dlanovi i položaj istih jako važni za razumijevanju osobe. Ovo je zapravo vrlo primitivno i vjerujem kako ćete sve brzo svladati. Ukoliko osoba ima dlanove okrenute gore, to znači da ima pozitivne misli, a ukoliko ima dlanove prema dolje, to će značiti kako gaji negativne osjećaje.

PRIMJER SA DLANOVIMA

Zamislite sljedeću situaciju: ulazite kod vašeg prijatelja i objašnjavate mu novu ideju za projekt koji ste upravo smislili. On je naizgled oduševljen, međutim ako “bacite pogled” na njegove dlanove, možete uočiti kako ima iste prema dolje, što će značiti kako se on zapravo samo pretvara da mu je vaša ideja zanimljiva. U ovakvom bi slučaju najbolje bilo da privedete razgovor kraju. Isto tako, ukoliko je, nakon što je određeno vrijeme, držao dlanove dolje prekrižio ruke, bilo bi poželjno da se odmah razgovor privede kraju. U suprotnom bi moglo doći do verbalnog napada, pa čak, u najgoroj situaciji, do fizičkog napada.

Ovo je bio jedan kratki tekst u kojem je objašnjen položaj dlanova te što on otkriva. Prilikom nekog sljedećeg razgovora, ili još bolje, nekakve prezentacije, pogledajte položaje dlanova jer je moguće da puno toga uspijete saznati.

govortijela.wordpress.com, photo ALP STUDIO/Unsplash