Šibenik zabranio konzumiranje alkohola u javnosti

Šibenik zabranio konzumiranje alkohola na svim javnim površinama, a kazne za ispijanje alkohola na javnim gradskim površinama biti će sto eura

Na 8. sjednici Gradskog vijeća grada Šibenika usvojena je Odluka o dopuni Odluke o komunalnom redu

Usvojenom Odlukom uvrštena je zabrana konzumiranja alkoholnih pića na javnim površinama, a koje nisu u zakupu za obavljanje ugostiteljske djelatnosti. Dakle, na svim javnim površinama, a kazne za ispijanje alkohola na javnim gradskim površinama biti će sto eura.

Sukladno zabrani, ovom se Odlukom stvara pravni okvir za postupanje komunalnih redara i policijskih djelatnika na održavanju javnog reda i mira. Ovu je inicijativu pokrenula Policijska uprava Šibenik kako bi se prevenirala ponašanja protivna javnom redu i miru.

Odluka stupa na snagu osmog dana od objave u Službenom glasniku Grada Šibenika.

Ovakve i slične odluke trebaju se donositi prije ljetne sezone

Odluke koje direktno utječu na turiste, destinaciju i sve turističke djelatnike, kao recimo podizanje cijena ulaznica za muzeje, a tako i spomenuta Odluka, moraju se donijeti godinu dana prije ili barem najaviti kako bi se svi u destinaciji mogli pripremiti.

Tako i kod Odluke o zabrani konzumiranja alkohola u Šibeniku, a koja se najviše odnosi na mlade turiste koji dolaze u grad na razne festivale. Svakako je sukladno Odluci trebalo postaviti informativne table / znakove u gradu kako bi se svi mogli upoznati s novom Odlukom, kao i obavijestiti putnike agencije, hotele i sve iznajmljivače.

Ovako zbog neinformiranosti može doći do nepotrebnih neugodnosti. Svakako bi bilo dobro da svi upoznaju svoje goste o zabrani konzumiranja alkohola na javnim površinama. Goran Rihelj, hrturizam.hr, foto Lena/Pixabay