Samostojeće slike Ivana Oštarčevića

U galeriji Siva otvorena izložba mladog umjetnika Ivana Oštarčevića koji je publici predstavio novi ciklus radova NAPOKON!, jedinstven koncept samostojećih slika do sada neviđen u regiji pa i šire

Slike su se jučer spustile sa zidova među ljude koji su s njima komunicirali kao s objektima u prostoru. Riječ je o ručno konstruiranim okvirima na koje su navučena krojena platna po kojima je umjetnik sa svih strana oslikao vinjete života u gradu.

Izložba ostaje otvorena do subote 16.06.2018., u radnom vremenu 17h-20h, svakoga dana osim nedjelje.

Iz predgovora:

NAPOKON! – Slike u mrtvim prostorima očajavaju te ovim putem, na svoj način silaze među publiku u obliku obostranih slika dodvoravajući im se, ali zadržavajući aroganciju visoke umjetnosti pa i dalje o nečemu progovaraju. Čak su i same slike dovoljno uvrijeđene. Odustale su od svoje uzoritosti, od svoje uzvišenosti te sišle sa svoga prostora štafelaja i zida. Primorane su ući u svijet ljudi, spustiti se na niske grane današnjega čovjeka i direktno ga konfrontirati sa svojim postojanjem i svojim poukama. Slike su odlučile reagirati, fokusirajući se na prenošenje vlastitoga dijela svemira u materijalni svijet priznaju vrijednost zajedničkog univerzuma Autora, primijetimo samo Kulminaciju grupacija. Uvlače nas njome u svoje svjetove, zanemarujući mogućnost slučajne ignorantnosti čak i budnoga promatrača jer potrebno je kvalitetnije opserviranje.

Mihaela Zajec