Skip to content

Predstavljena knjiga “Rastimo u duhu”

Knjiga don Damjana Raguža „Rastimo u duhu“ predstavljena knjiga je 30 siječnja u slopu manifestacije Stolačko kulturno proljeće, u Biskupijskom centru Sarsenterum u Stocu

O knjizi Damjana Raguža i autoru govorili su dr. Marinko Marić, dr. Mladen Bošković i don Ivo Šutalo.

Mladen Bošković je govorio o životu, školovanju i radu don Damjana. Marinko Marić se osvrnuo na njegovu dosadašnju izdavačku djelatnost u župama u kojima je djelovao, a koja se uglavnom osnosi na župske listove, zbornike i sl. (oko 36 radova).

Don Ivo Šutalo je govorio o samoj knjizi i brojnim poučnim sadržajima koji se u njoj mogu pronaći.
Na kraju se prisutnim obratio i sam autor koji se prisjetio okolnosti pod kojim je knjiga nastajala napomenuvši da knjiga nije nastala temeljem „složenih istraživanja“ već su obrađene svakodnevne duhovne teme s kojima se susrećemo i trebamo ih rješavati.

Brojne prisutne oduševio je i nastup dvije pjevačke skupine iz autorove župe Rotimlja i župe Stolac.

Na kraju je Mladen Bošković, ispred Matice hrvatske, uručio priznanje autoru knjige za doprinos njegovom svukupnom izdavačkom radu. Matčino priznanje svake godine uručuje se zaslužnoj osobi u promicanju kulturnih i duhovnih vrijednosti.

Mirko Bošković

Lik ženske osobe rađen niskim reljefom na kamenu, pronađen u okolici Stoca, visine oko 130 cm, a nalazi se u biskupijskom centru. Arheolozi smatraju da se radi o srednjovjekovnom reljefu Gospe