Nogometaši Reala osvojili su Ligu prvaka, protiv Liverpoola 3-1

Nogometaši Reala osvojili su Ligu prvaka nakon što su u finalu u Kijevu slavili protiv Liverpoola s 3-1

Madridski Real postao je prva momčad nakon daleke 1976. godine i minhenskog Bayerna, koja je uspjela osvojiti tri uzastopna naslova pobjednika Lige prvaka.

Učinio je to 3:1 pobjedom protiv Liverpoola, uz junaka utakmice, džokera s klupe Garetha Balea, koji je postigao dva fenomenalna eurogola.

I hrvatski reprezentativac Luka Modrić odigrao je važnu ulogu u sve tri sezone, a usporedio je momčad s košarkašim velesilama Chicago Bullsima, Boston Celticsima i Los Angeles Lakersima.

https://www.youtube.com/watch?v=n8Bvb3sKik0

Da podsjetimo, Chicago je osvojio NBA ligu između 1991. i 1993. te 1996. i 1998. godine, Boston je bio prvak osam uzastopnih godina u periodu između 1959. i 1966. godine, dok su Lakersi dominirali 50-ih godina prošlog stoljeća.

“Nevjerojatno, povijesno, mislim da ovo nikada nitko neće ponoviti jer je jako, jako teško. Obraniti naslov prvi put bilo je sjajno, no ovo je junački. Dan prije finala gledali smo film o košarkašim momčadima poput Chicaga, Bostona i LA Lakersa jer kad su oni osvajali naslove NBA tri puta zaredom, prozvali su ih dinastijom. E pa mi smo onda nogometna dinastija, prvaci smo i trebamo uživati“, izjavio je Modrić. hrvatskareprezentacija.hr, photo AFP