Na današnjoj tiskovnoj konferenciji Udruga GROZD objavila da je do nedjelje 20. svibnja prikupljeno 215.000 potpisa za otkazivanje Istanbulske konvencije

U ovom tjednu nam preostaje prikupiti 160.000 potpisa. To znači da trebamo u preostala četiri dana dati sve od sebe! Uzmite knjižicu u kojoj ima mjesta za 50 potpisa i pobrinite se da se u nju potpišu vaši roditelji, punoljetna djeca, prijatelji, rodbina, poznanici. Treba u nedjelju otići pred manje crkve u kojima se do sada još možda nisu skupljali potpisi, na razna događanja ovih dana i sl. Važan nam je svaki potpis!

Danas smo Državnom odvjetništvu predali kaznenu prijavu protiv riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela zbog njegove zabrane prikupljanja potpisa za našu referendumsku inicijativu u Rijeci. Priopćenje za medije pročitajte ovdje.

LGBT udruge su već počele s predstavama za djecu, kao što je ona održana u subotu u sklopu zagrebačkog Queer festivala, na kojoj su se djeci čitale queer bajke i gay-slikovnica „Moja dugina obitelj“. Istanbulska konvencija će im, ako ju ne otkažemo, dati slobodne ruke da svoju ideologiju uvedu kao obaveznu “u redovni nastavni plan i program i na svim razinama obrazovanja” (čl.14 st.1 Konvencije) i preodgajaju našu djecu u školama i dječjim vrtićima.

Koordinatore i potpisna mjesta potražite na web stranici www.istinaoistanbulskoj.info.

Srdačan pozdrav i hvala svima vama volonterima i podupirateljima za sve dobro što činite i žrtve koje ovih dana podnosite za dobrobit naše zemlje i svih nas!

Kristina Pavlović

slika Miljenko Bengez

Leave a Reply

Your email address will not be published.