A što rade institucije, a što radi USKOK&DORH, a što radi Predsjednica države, a što radi najveći medij u Hrvatskoj, a što radi pravosuđe?…

Upravo kada je Vlada RH&Plenković pompozno preuzela predsjedanje Europskom Unijom i najavila borbu protov korupcije istovremeno  privatna nacionalna  televizija objavila je video dokaz kako je  Plenković snimio reklamni spot za izbornu kampanju 2016 godine nećete vjerovati ali upravo u uredu odvjetničke tvrke Šavorić…

Ta najnovija snimka  dokazuje da je Plekoviću stalo do “vjedostostojnosti” kao i Sauchi do istine oko afera dnevnica i pokazuje da nije “slučajno” izabran Šavorić za autora “Lex Agrokora”

A što rade institucije? Što radi USKOK&DORH?

Ovaj dokaz nije samo pljuska Hrvatskoj već i cjeloj Europskoj uniji i Euro komisij. To je pljuska svim onim eurobirokratima koji optužuju Trumpa za porast “populizma” i mogući raspad  EU. Jer istina je sasvim drugačija . Za rast populizma i mogući raspad EU neće biti kriv Trump  već korumpirana eurobirokracija koja zataškava korupciju i nepotizam svojih dragih “perspektivnih” kadrova u svojim članicama, poput Hrvatske.

A što radi Predsjednica države?

Umjesto da sada “lupi šakom o stol” ona se pretvara u tihu sijenu predsjednika Vlade, a ne može reći da nije znala – Dobronamjerna i važna poruka za Predsjednicu Hrvatske

A što radi najveći medij u Hrvatskoj?

Dok zemlju doslovno trese afera “Hotmail” na javnoj HRT broje sunčeve zrake i skreću pažnju javnosti s sudbinski važne teme, a u čije ime? Je li  u ime vladajuće političke kaste bacaju pod noge čak i vlastito dostojanstvo? (Čast izuzecima)

U emisiji “Otvoreno” tema o BiH, a o mega aferi u vlastitoj domovini kukavna tišina. Samo kako bi se skrenula pažnja javnosti opet s mega afere  “Hotmail”.

(U SAD mediji za puno manje afere danonoćno izvještavaju naciju, a u Hrvatskoj par minuta u središnjem HTV dnevniku, pa čak više ima reklama nego vijesti o aferi Hotmail. U najmoćčnijoj sili svijeta Americi zbog slične, ako ne i manje afare, “Watergate” američki Predsjednik je morao dati ostavku, a u Hrvatskoj, pogađate –  Borgovci i dalje jašu – eto kako djeluje hobotnica.   

Da, treba jasno i glasno reći,  zbog slične afere   bi i u najkorumpiraniroj afričkoj državici pala Vlada, ali ne i u Hrvatskoj. Zar to nije dokaz da druge države imaju mafiju, a ovdje mafija ima državu?

To nije samo sramota istzražiteljskih institucija Hrvatske, USKOK&DORH već i  pravosuđa

Ustavni sud proglasio Lex Agrokor ustavnim, a visoki trgovački sud odbacio sve žalbe vjerovnika – otvori se zemljo.

Da, ne smijemo zaboraviti i medije. Samocenzura u slobodnom društvu, a Hrvatska jeste slobodno društvo,  je zloćudni tumor za časno zvanje novinarstva, a upravo u najvećem mediju, javnoj HRT, vlada epidemija samocenzure – čast pojedinicima.

Uzalud godine i godine studiranja kada držiš glavu u pijesku za vrijeme dok se David (mali portal) bori proitv Golijata. Da, svi vi koji držite glavu u pijesku zapitajte se što ćete odgovoriti unucima kada vas budu pitali što ste vi radili dok se David borio protiv Golijata?

Dužnost i to časna dužnost novinara je da vječno traga za istinom, da istražuje i skida krinku korupciji, nepotizmu, da suosjeća s potrebitima, da potiče na borbu za opće dobro, da u plemenitim vrijednostima pronađe saveznika svojem duhu, da se ne prepusti indoktrinaciji uma i duha, da slijedi savijest, a to ne može ako ne izvuče glavu iz pjeska. Stoga svi vi novinari u “velikim medijima” bilo javnim ili privatnim, znajte da čast nije lako zaslužiti, baš kao niti slobodu . Onaj koji se prepusti struji apatije i koji čeka da drugi obavi umjesto njega “opasan po vlastitu egzistenciju” posao, izgubiti će snove prije nego je i počeo sanjati, izgubiti će savjest – a samo novinari koji slijede savijest mogu ostaviti traga u pijesku vremena, jer kako kaže pjesnik – sve je prolazno samo je duša vječna.

Nemoj se prepustiti struji apatije već slijedi snove. Budi u prvim redovima sanjara koji plivaju Protiv svih struja.– Nemoj pasti ničice  pred noge pohlepe. Jer pohlepa je napravila više zla narodu od kuge i kolere. Jer pohlepa je gospodar ljudima slaba duha i vjere. 

Hrvatsko Društvo Domoljuba

 

P.S: Ovo nije scenarij nekog filmskog krimića, nažalost, već hladna stvarnost

Scena 1 – Plenković je spot “Vjerodostojno” snimao u Šavorićevom uredu

Scena 2 – Odgovor nam je stigao iz HDZ-a.

Scena 3 – ANALIZA Što se krije iza stečaja najveće agencije koja je nekad bila Todorićeva?

Scena 4 – Milijunski angažmani za Odvjetnički ured Šavorić i partneri

Iako je Martina Dalić kazala kako je ona pisala Lex Agrokor, iz Indexovog otkrića afere Hotmail, jasno je kako je Šavorić u isto vrijeme pisao Lex Agrokor te bio angažiran od ruske VTB Banke za pitanje hrvatskog prava. Dobili su milijunske angažmane u Agrokoru nakon što je jedan član skupine Borg – Ante Ramljak – postao posebni vladin povjerenik.

Među autorima Lex Agrokora nedvojbeno je Odvjetnički ured Šavorić i Partneri, koji su napisali prvu verziju Lexa, koja je osam puta mijenjana i nadopunjavana, sukladno uputama potpredsjednice vlade Dalić, premijera Plenkovića te samih članova skupine. Dokaz su objavljeni emailovi na indeks hr

Scena 5 – Borgovci i dalje jašu – kako djeluje hobotnica – Akademija-Art

Rasplet

Je li ovakav rasplet čeka Hrvatsku?

http://www.index.hr/vijesti/clanak/kaos-u-venezueli-maduro-utvrdjuje-diktaturu-un-optuzio-vladu-za-krsenje-ljudskih-prava/987299.aspx

Leave a Reply