Razgovor s Ivanom Hofman – Tko je točno health coach?

Zdravlje je u nama, a zdravlje obuhvaća opraštanje sebi i drugima, davanje “bez trgovine” – bez kalkulacija što ću dobiti zauzvrat – izgovaranje i živjeti promjene izvan zone komfora

Razgovarali smo s Ivanom Hofman, bacc. medicinske radiologije, zaposlenicom u KBC Zagreb, health coach, edukatoricom kvantne psihokomunikacije (QH) i anatomije emocija, osnivačicom “Anima Health Instiuta”, članicom Hrvatske udruge za coaching (HUC), NLP Master i Coaching tech.

Poštovana gospođo Hofman što vas je odredilo u smjeru health coachinga?

Ono što je mene odredilo u smjeru health coachinga je rad s ljudima od prvog radnog dana do danas, preko15 godina iskustva sa pacijentima u medicinskoj struci, 18-godišnji rad s djecom i odraslima, 10 godina ljubavi prema neverbalnom izražaju kroz ples, a kroz kombinaciju verbalnog i neverbalnog izražaja svakako je coaching koji koristim u radu s pacijentima zadnje 2 godne, raznovrsna iskustva i učenja drugih kultura od lokalnih učitelja i ljudi sa gotovo svih kontinenata svijeta (Azija, Afrika, Južna Amerika, Europa…)

Uz formalne diplome koje ste stekli posjedujete li neke druge certifikate?

Iskustvo je moja diploma! Takva diploma nema štambilj, organizaciju ili ustanovu, a od izrazite je vrijednosti, jednostavno neprocijenjiva! Takavim načinom rada i djelovanjem ispunjena je moja misija i svrha, a još uvijek učim i to je ono što me veseli i što je temelj mene kao health coacha.

Kako bi nam objasnili što je ili tko je health coach?

Health coach ne savjetuje, ne daje recepte za sretan život, ne nudi riješenja umjesto druge osobe, ne objašnjava, ne dokazuje već je uz vas tamo gdje vi jeste i daje podršku i razumijevanje za ono što je iskonski u vama.

Na čemu zasnivate svoj rad?

Svaka osoba u sebi ima zdravlje i ljepotu, no često smo konstrukcijama iz uma zamagljeni, a um je vrlo spretan mađioničar odnosno voli se poigrati s tim istim konstrukcijama koje su stečene i koje nas zbunjuju i dovode u stanja bezvoljnosti, tuge, očaja i slično. Važno je napomenuti da su sve emocije koje imamo dobrodošle i da svaka i ma svoju poruku no opet zbog konstrukcija i uvjerenja mi ne vjerujemo u svoju unutrašnju zdravu ljepotu već površini iz uma. Svakako radom na sebi i kroz coaching razmagljujemo trikove uma i na taj način približavamo se prirodi našeg bića, a to je zdravlje u svakom smislu i šire 🙂

Mogu li vas naši čitatelji i osobno kontaktirati?

Slobodno me kontaktirajte na broj mobitela 095/1980-155, email: ivana.hofman.life.coach@gmail.com, fb stranica Anima Health Institut, a ukoliko postoji bilo koja tema, pitanje, nedoumica, drukčije mišljenje, volja za znanjima, neka aktualna situacija… rado ću ih pratititi u svakom koraku i/ili uputiti na mjesto gdje možete dobiti više dubljih odgovora i riješenja. Zapamtite, svaka situacija ima najmanje dva riješenja i svaki dan imamo izbore. Primjetimo li ih? Čujemo li ih? Osjetimo li? Što vidimo kada gledamo?

Ono što je najvažnije, naša priroda postojanja zna sva znanja no zbog spomenute zamagljenosti zapostavili smo i zaboravili ta iskonska znanja i ne prakticiramo ih zato je tu health coach da vas podsjeti i podrškom te stručnošću prati vaše puteve, ciljeve i snove.

Zahvaljujemo sa na ugodnom razgovoru i želimo vam zadovoljstvo i uspjeh u daljnjem radu. Za kraj, možete li široj javnosti još nešto poručiti.

Zdravlje nije forsiranje sebe na određene namirnice ili agresivno vježbanje jer hranimo se i odnosima, reakcijama, ponašnjima, što primamo nesvjesno od drugih, što i kako dajemo… stil života je iznutra, a tako su i izvanjski faktori jasniji i sveukupno biće usklađeno.