Novosti iz Vinyla od 14. do 20. svibnja 2018.

PROGRAM
14. – 20. svibnja 2018.

PONEDJELJKOM | od 18h

#vinyli

Gospodari uspomena
prodajna izložba ploča
Svakog ponedjeljka u isto vrijeme i na istome mjestu. Goran Bakić, izdvoja iz svoje bogate kolekcije ploča, raritete, ploče s orginalnim potpisima i gomilu memorabilija za sladokusce.

Na prodajnoj izložbi ploča pronađite i ono što niste znali da tražite!

PONEDJELJAK 14.05. | 20h

#vinyl_teatar

Predstava,
koja je nastala u svibnju
Sve je ljubav. Ili nije. Donjeti krajnju odluku o ljubavi nije moguće. Odluka i/li ne-odluka ionako ne vode nigdje, već smo tu.

Ostaje nam igra. Za početak ti si ti, ja sam ja, mi smo mi. Kroz igru ti postaješ ja, ja postajem ti, mi (p)ostajemo mi. Krećemo se kružno, vrtložno, sve se vrti u krug. Još jedna igra. Kažemo Evo još jedna igra! Niz igara treba nestati i iz niza i igre nastati predstava.

‘Predstava, koja je nastala u svibnju’ ne sjeća se ničega osim sebe ispred ovog trenutka. Prvo je igra, onda predstava koja nastaje kroz niz igara.
Tamara i Hanna predlažu i vode igru. Razlika između vas, posjetitelja i suigrača igre i njih dvoje, je samo u tome da su Tamara i Hanna malo više igrali ovu igru nego vi.

Predstava će biti ondje, a ne ovdje, gdje ovo sada čitate, zato je ovo poziv da se priključite i zajedno s nama otkrijete o čemu je igra i kako se pretvara u predstavu ispred vas i među nama.

Autorice / M.C. / koreografkinje / suigračice: Tamara Curić i Hanna Plirn
Produkcija: idto.upri.se
Projekt podržali: Vinyl i Plesni centar Tala

SRIJEDA 16.05. | 20h30

#promocija_albuma

Mel Camino:
‘Kad? Sad!’
‘Štovani potencijalni dolazniče na ovaj event,
pozivamo te da svojim prisustvom uveličaš, pače svetkuješ (za nas) veliku srijedu 16.05. kada ćemo u Vinylu promovirati svoj novi materijal, a i novi zvuk nove postave benda Mel Camino.’

Album ‘Kad? Sad!’ sniman je pod dirigentskom producentskom palicom Marka Mrakovčića u razdoblju od listopada 2016. do srpnja 2017. – dakle 9 mjeseci što je nehotični ekvivalent trajanju prosječne trudnoće. Ovo je četvrto po redu dijete benda koji unatoč ne prevelikoj popularnosti i dalje Sizifovski stvara i svira pod ravnanjem jedine konstante benda – kantautora i pevaljke Zlatka Majseca. Tu su i Vid Križanić (bas), Viktor Grabar (gitara), Tomislav Tonković (gitara) i Zoran Smoljanović (bubanj).

Ulaz je slobodan

ČETVRTAK 17.05. | 20h30

#fusion_groove

Gitarinet Groove System (Bg)
Jeste li spremni za nešto sasvim drugačije?
Ukoliko jeste, dobrodošli na svirku furiozne Funky ekipe koja raznosi centar za ravnotežu nestvarnim mixom glazbe i energije – Gitarinet Groove System!

Ovaj impro kvartet je skup glazbenika koji vole komunicirati kroz zvukove svojih instrumenata. Nikola (klarinet) i Mirko (gitara & beatboxing) čine duo Gitarinet koji već jedno desetljeće primamljuje publiku svojom originalnošću. Zmo, inače dugogodišnji član Negativa, na basu dodaje funky groove koji će vas natjerati da zaplešete. Često je sa njima na perkusijama i Relja Svilar koji, uz konge, darbuke i kahon, baca dopunsku magiju na već originalan performans.

Dok budete plesali uz Jazzy Regge Swing primjet ćete zašto je Gitarinet Groove System sa svojom energijom i načinom izvodjenja pravo osvježenje na klupskoj sceni i zašto ćete ih htjeti čuti ponovo.

O bendu i članovima:
Gitarist, Mirko, je neverojatan mozak, ubojica na akustičnoj gitari (flamenco svirač), pri tome koristi looper na kojem snima gitarske dionice i beat boxing, a uz sve to je i prvi vokal.
Klarinetist Nikola Đurica je završio jednu od najprestižnijih škola za klasičnu glazbu na svijetu, Cleavlend Univesity of Music. Nedavno je dobio nagradu Laureata Srbije za najtalentiranijeg mladog umjetnika. Često putuje i nastupa s najboljim izvođačima klasične glazbe iz celog svijeta.
Perkusionist, Relja Svilar, inače je producent i majstor zvuka, a osim Giterineta svirao je sa Rambo Amadeusom, Balkanikom i brojnim beogradskim jazz glazbenicima…
Bassist, Milen Zlatanović Zmo, je preko 18. godina na rock sceni, sa bandovima kao NEGATIV, SevdahBABY, STRIP, X – Centar, 357, …

PETAK 18.05. | od 21h

#vinyl_weekend

Wicked Selection
by DJ Tabu
Disco, nudisco, soulful, boogie, soul, balearic, funk, etc…

SUBOTA 19.05. | od 221h

#vinyl_weekend

Space Oddities
by DJ D-Gree
Cosmic sounds and electronic beats from the crates of DJ D-Gree

USKORO:
SOUL STASH, IVAN ŠKRABE, URAR, LES,
TRUTH & TRIBE, SFUMATO / PEGLICA I KOMANDOS,
MELOWTEEN / TROPHY JUMP, ČIPKICE…

#stand_up
Večer otvorenog mikrofona
22. svibnja – 20h30

#vinyl_hub
Rob Milne: radionica + koncert
23. svibnja – 18h

#mladi_autori
Piščeva Noć
25. svibnja – 19h30

#vinyl_teatar
Postdiplomsko obrazovanje
27. svibnja – 18h