GRAD ZAPREŠIĆ: Najava događanja, od 14. do 20. svibnja

/ Izložba cvijeća / Koncerti / Darivanje krvi / Pravna klinika /Edukacije

18. – 20. svibnja
IZLOŽBA CVIJEĆA

I ove godine Zaprešić je domaćin izložbe cvijeća Zagrebačke županije. Kvalitetne ljetnice i trajnice županijskih proizvođača cvijeća spremne su uljepšati vaš dom, terasu ili balkon. Stoga ne propustite uljepšati vikend kupnjom cvijeća na Trgu Ivana Pavla II.

16. svibnja
KONCERT ORKESTRA UC BERKELEY

U prelijepom parku dvorca Lužnice Puhački orkestar Zaprešić ugošćuje orkestar UC Berkeley Wind Ensemble iz SAD-a. Koncert će se održati u srijedu s početkom u 19.30 sati, a ulaz je besplatan.

19. svibnja
NOCTURNO U NOVIM DVORIMA

U sklopu glazbenog ciklusa Nocturno u Novim dvorima, u subotu, u Muzeju Matije Skurjenija, nastupa Klezmer ethno sensation. Riječ je o trojici glazbenika koje povezuje klezmer, glazbeni žanr prepoznatljiv po karakterističnim izražajnim melodijama nalik ljudskom glasu. Koncert počinje u 19.30, a ulaz je besplatan. www.pouz.hr

20. svibnja
KONCERT BANU U ČAST

KUD “Ban Josip Jelačić” će u nedjelju, u povodu obilježavanja godišnjice smrti bana Josipa Jelačića, održati svoj tradicionalni koncert “Banu u čast”. Koncert će se održati u Crkvi Marije Kraljice apostola s početkom u 20 sati.

15. svibnja
Dobrovoljno darivanje krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Zaprešić poziva Vas na akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija će biti održana u utorak u vremenu od 14.30 do 19.00 sati u prostorijama GDCK Zaprešić na adresi Trg žrtava fašizma 8.

15. svibnja
Pravna klinika

Od 14 do 18 sati u utorak, u prostoru Kluba umirovljenika u Zaprešiću, održat će se mjesečno dežurstvo Pravne klinike. Građanima kojima je potrebna pravna pomoć, bit će na usluzi volonteri Pravnog fakulteta, a usluge su stručne i besplatne.

Izložba “Iz ornamenta”

Do kraja svibnja u Galeriji Ogranka Matice hrvatske Zaprešić možete pogledati izložbu “Iz ornamenta” Katarine Fabijanić Čačić.
Fun zona West Gate-a

U subotu, 19. svibnja, West Gate postaje najzabavnije dječje igralište. S djecom uživajte u predstavi, facepaintingu, XL crtežima, klaunu balonku, stylish fotkanju, JumpingClay radionici, sokićima i grickalicama. Više na www.westgate-shopping.com