Skip to content

MASKE – STAROSLAVENSKA MITOLOGIJA

KOSTIMOGRAFSKA PROMIŠLJANJA – MASKE KROZ POVIJEST/od funkcionalnog do nefunkcionalnog

Riječ je o projektu međufakultetske i međuinstitucionalne suradnje, a kojemu su inicijatori i autori studenti druge godine diplomskog studija kostimografije Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, zajedno sa svojim mentorima. U projektu sudjeluju studenti i mentori Akademije dramske umjetnosti, Muzičke akademije Zagreb, Akademije likovnih umjetnosti, Arhitektonskog fakulteta, učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, Škole za modu i dizajn i dr. Središnja je tema projekta staroslavenska mitologija.

Projekt se realizira u dva dijela i dva prostora.

EVENT MUZEJ MIMARA

Muzej Mimara, Rooseveltov trg 5, Zagreb

Srijeda, 16. svibnja, od 13 do 21 sat

Program će započeti u prijepodnevnim satima radionicom izrade kostima. U 13 sati prirediti će se izvedba „Harmonija disonance“ Muzičke akademije Zagreb. Program će svoj finale dostići u 18.30 sati dramsko-muzičkom izvedbom A. Dvoraka i S. Rahmanjinova. Radovi s kostimografske radionice predstaviti će se u 19 sati performativnom izložbom „Maske: staroslavenska mitologija“ , u izvedbi studenata Akademije dramskih umjetnosti i režiji studentice kazališne režije i radiofonije, Rajne Racz. Riječ je o dramskoj predstavi inspiriranoj starohrvatskom mitologijom i tekstovima Ivane Brlić Mažuranić. Događanje će se zaključiti u 19.30 predavanjem „Kako su maske ušle u hrvatsku dramu i kazalište“ dramaturginje i teatrologinje, dr. art. Mire Muhoberac (Filozofski fakultet u Zagrebu).

RETROSPEKTIVOM KROZ SLAVENSKU KULTURU

izložba radova studenata Tekstilno-tehnološkog fakulteta, Akademije likovnih umjetnosti, učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna (Tekstilni odjel), Škole za modu i dizajn te nastavnika Zavoda za dizajn Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Galerija ULUPUH, Tkalčićeva 14, Zagreb

15.-17.05.2018.

Izložiti će se crteži, maske, kostimi i odjevni predmeti inspirirani staroslavenskom mitologijom.

Izložba će se otvoriti u utorak, 15. svibnja u podne i moći će se pogledati do četvrtka, 17. svibnja, u terminu od 10 do 17 sati.

Detaljnije o projektu u prilogu.

Autori projekta:

Mentori projekta:

doc. dr. art. Ivana Bakal

predavač Marin Sovar, ak. slik. graf.

stručna suradnica Đurđica Kocijančić, dipl. ing

asistentica Sanje Jakupec, mag. ing. des. tex.

Studentska voditeljica projekta:

Martina Hrup

Asistentice studentske voditeljice:

Lorena Jurčević

Bruna Prlina

Studentice 2. godine diplomskog studija Kostimografije (K)

Leana Alić, Martina Hrup, Paola Grgurić, Lorena Jurčević, Antonia Klarić, Ines Krmpotić, Tea Mihalinec, Marija Nakir, Dora Prah, Bruna Prlina, Karla Repić, Luiza Serblin, Andrea Šundov

Partneri projekta:

Muzej Mimara

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu