Novosti i najave iz Vinyla – Gospodari uspomena, prodajna izložba ploča i drugo…

Vinyl – Novosti iz Bogovićeve 3

Svakog ponedjeljka u isto vrijeme i na istome mjestu

Goran Bakić, izdvoja iz svoje bogate kolekcije ploča, raritete, ploče s orginalnim potpisima i gomilu memorabilija za sladokusce.

Gospodari uspomena – prodajna izložba ploča. Na prodajnoj izložbi ploča pronađite i ono što niste znali da tražite!

PONEDJELJAK 07.05. | 20h30

#vinyl_hub

Živa voda:
Radiohead
Živa voda je koncept suradnje glazbenika i umjetnika sa različitih dijelova hrvatske scene. Zajedno okupljeni, svaki put u sklopu drugačije teme ili koncepta, improviziraju unutar zadanih parametara.

Vraćaju se sa novim konceptom, ovog puta istražujući bend koji svi dobro poznaju, Radiohead. Kroz presjek njihove karijere i više od deset albuma, naš dragi bend će pokušati stvoriti novi glas.

Postavu ovog puta čine:
Maja Rivić (vokal)
Mak Murtić (saksofon, flauta)
Nenad Kovačić (udaraljke)
Roko Crnić (bas, vokal)
Luka Čapeta (gitara, vokal)
Josip Šustić (gitara)

ČETVRTAK 10.05. | 20h30

#fusion

Šavovina / točka56
Šavovina je trio koji mješa etno glazbu ovih područja sa jazzom i glasnijim oblicima rocka. Barataju balkanskim i orijentalnim melosom te se nerijetko upuštaju u improvizaciju. Njihovi tekstovi ispituju međuljudske i unutarosobne odnose, tangiraju ideje Freuda i smrde na poeziju.

Sastav točka56 je od svojih početaka varljiv. Em po članstvu, em po žanru. Što jest uopće točka56? Ska, rock, jazz, reggae, buka? Pomalo sve, poviše ništa, ali što jest jest za jest nijest.

PETAK 11.05. | od 22h

#vinyl_weekend

Roller Boogie
by DJ hrwoE
Fasciniran svime što nosi ‘street art’ nazivnik, hrwoE je rano je zavolio umjetnost crtanja graffita, b-boying, hip-hop, breakbeat i funk zvuk. Svoje kreativne afinitete izražava kroz vizualnu umjetnost kao dizajner i glazbeno kao DJ.

Uz imperativ gužve na plesnom podiju, publiku osvaja specifičnim stilom koji je morfična fuzija gotovo svih house podžanrova (jackin, chicago, detroit, deep…), disco, nu-disco, hip-hop, breaks, soul i funk zvukova.

SUBOTA 12.05. | od 22h

#vinyl_weekend

Wicked Selection
by DJ Tabu
Disco, nudisco, soulful, boogie, soul, balearic, funk, etc…

PONEDJELJAK 14.05. | 20h

#vinyl_teatar

Predstava,
koja je nastala u svibnju
Sve je ljubav. Ili nije. Donjeti krajnju odluku o ljubavi nije moguće. Odluka i/li ne-odluka ionako ne vode nigdje, već smo tu.

Ostaje nam igra. Za početak ti si ti, ja sam ja, mi smo mi. Kroz igru ti postaješ ja, ja postajem ti, mi (p)ostajemo mi. Krećemo se kružno, vrtložno, sve se vrti u krug. Još jedna igra. Kažemo Evo još jedna igra! Niz igara treba nestati i iz niza i igre nastati predstava.

‘Predstava, koja je nastala u svibnju’ ne sjeća se ničega osim sebe ispred ovog trenutka. Prvo je igra, onda predstava koja nastaje kroz niz igara.
Tamara i Hanna predlažu i vode igru. Razlika između vas, posjetitelja i suigrača igre i njih dvoje, je samo u tome da su Tamara i Hanna malo više igrali ovu igru nego vi.

Predstava će biti ondje, a ne ovdje, gdje ovo sada čitate, zato je ovo poziv da se priključite i zajedno s nama otkrijete o čemu je igra i kako se pretvara u predstavu ispred vas i među nama.

Autorice / M.C. / koreografkinje / suigračice: Tamara Curić i Hanna Plirn
Produkcija: idto.upri.se
Projekt podržali: Vinyl i Plesni centar Tala

USKORO:

MEL CAMINO, GITARINET GROOVE SYSTEM,
SOUL STASH, IVAN ŠKRABE, URAR…

#stand_up
Večer otvorenog mikrofona
22. svibnja – 20h30

#vinyl_hub
Rob Milne: radionica + koncert
23. svibnja – 18h