Vodič za žene – kako zaraditi i pametno trošiti novac

MERRYN SOMERSET WEBB

Novcem ne možemo kupiti ljubav, ali nam za neka druga sitna životna zadovoljstva novac može itekako dobro doći.
Ljubav nije dovoljna – kako zaraditi i pametno trošiti novac

Od opsesivnog kupovanja do mirovinskog plana, od poreza do investiranja, novac ima ključnu ulogu u našem sadašnjem i budućem načinu života. Možda to nerado priznajemo, no dijamanti – ili čelično hladna gotovina – zaista mogu postati najbolji prijatelji jedne žene.

Zašto žene i danas tako teško govore o novcu? Zašto su sada, kada je u ženskim rukama više bogatstva nego što ga je ikada prije u povijesti bilo, žene i nadalje manje zainteresirane za razgovore o novcu od muškaraca? I zašto imamo osjećaj da je zanimanje za novac i financije nekako… neženstveno? Pa budimo realne, za većinu od nas princ na bijelom konju neće doći, a isto to vrijedi i za njegovu kreditnu karticu. Ako želimo sigurnu budućnost, morat ćemo same poraditi na tome.

Dobra je vijest da to nije teško. Bavljenje osobnim financijama mnogo je lakše negoli nam to prikazuju u financijskim institucijama. Žene su ionako bolji investitori od muškaraca –instinktivno postupaju na pravi način. Potrebno nam je tek malo znanja i samopouzdanja da bismo se ohrabrile i počele baviti financijama.

Oštar, duhovit i pametan vodič za financije daje nam sve potrebne odgovore kako se financijske maštarije mogu pretvoriti u stvarnost. Bilo da ste do grla u dugovima, bilo da pregovarate radi veće plaće, bilo da se bavite osjetljivim pitanjem predbračnog ugovora, ova će nam knjiga pomoći da zauvijek sredite svoje financije i da svoje stalne brige pretvorite u izvor zadovoljstva.

Leave a Reply