Skip to content

Uzbudljiva predstava “Pixel“ na Tjednu suvremenog plesa u Zagrebu

Tjedan suvremenog plesa u Zagrebu
Utorak 12. lipnja 2018. u 20h – Zagrebačko kazalište mladih

Plod susreta koreografa Mourada Marzouki i umjetnika specijaliziranih za digitalne umjetnosti Adriena M i Claire B, Pixel je predstava na raskrižju umjetnosti u kojoj se tijelo i slike spajaju i stvaraju svijet poezije i sanjarenja.

U Pixelu, video snimke i interaktivne slike tovre cjelinu s plesačima u bujici beskrajnih pokreta. Scenski prostor preplavljen je svjetlosnim točkicama, slike omataju tijela, iznenađuju ih, predviđaju i slijede njihove pokrete. Scena postaje igralište, prostor dijaloga između stvarnih bića u prostoru iluzija.

Pod tim čarobnim i blještavim efektom, pogled gledatelja hipnotiziran je dugim i sporim neprekidnim pokretima. Energija plesa i virtuozna izvedba plesača nadahnuti su osnovama hip-hopa.

Ova je predstava tako uspješna, da je od svoje kreacije već predstavljena u 166 grada u 19 zemalja. Do sad još nije gostovala u Hrvatskoj, ali gledatelji će je imati priliku konačno vidjeti 12. lipnja zahvaljujući Tjednu suvremenog plesa, s kojim Francuski institut u Hrvatskoj sa zadovoljstvom surađuje.