Skip to content

17. ART PRAGUE FAIR

17. ART PRAGUE FAIR je godišnji sajam suvremene umjetnosti koji se održava u Pragu od 10. do 15. travnja 2018. pod pokroviteljstvom Grada Praga

Četveročlani žiri u kojem je i direktorica sajma ART PRAGUE gospođa Iva Nesvadbova odabrao je za izlaganje 37 galerija i umjetničkih studija, koji su izložili djela 185 likovnih umjetnika.

Sajam je predstavljen u poznatoj Clam-Gallas palači u Husovoj ulici.

Na otvorenje sajma pozvan je i hrvatski umjetnik Hanibal Salvaro, voditelj Likovnog art dizaj centra LADICA.

Tijekom sajma svaki dan se održavaju eventi kao što su okrugli stolovi, posebne prezentacije i workshopi. Osim djela čeških umjetnika u manjem broju izložena su i djela umjetnika iz Slovačke, Italije, Njemačke, Novog Zelanda, Austrije, Grčke, Engleske, Venezuele, Kolumbije, Argentine, Brazila i Paname.

Među izlagačima su i nama poznata češke kiparice u keramici Helena Samohelova i Jindra Vikova, te slovački slikar Martin Iman.

Zanimljiva je spoznaja kako postoji relativna informiranost o suvremenoj hrvatskoj umjetnosti, pogotovo o keramici, kiparstvu i grafici, što je bilo od koristi da Likovni art dizajn centar LADICA u načelu dogovori nastup hrvatskih likovnih umjetnika na 18. ART PRAGUE u ožujku 2019. godine.