Mayales live, Katran sessions

Od danas su na Youtubeu dostupne četiri pjesme grupe Mayales nastale tijekom live sessiona u zagrebačkom Katranu

Vodećem, autorskom trojcu Petru Beluhanu, Vladimiru Mirčeti i Luki Gečeku pridružili su se producenti njihova posljednjeg albuma “Simbol za sunce” Jura Ferina (klavijature) i Pavle Miholjević (gitara) te Roni Nikolić na basu i Edi Grubišić Cipal na klavijaturama i izveli su pjesme „Most”, „Simbol za sunce”, „Dođi tu” i „Među tajnim tajnama”. Osnovna zamisao benda je objaviti ove godine DVD na kojem bi se između ostalog našao i ovaj Katran sessions kako bi se dolično proslavilo 25 godina od nastanka sastava.

“Koliko je topla preporuka preslušati live izvedbe po redu koji sugerira i Mayales na Youtube stranici (dakle; „Dođi tu“, „Simbol za Sunce“ (Feat. Valerija Nikolovska), „Most“ i „Među tajnim tajnama“), od Mirčetinih floydovskih gitarskih pasaža, preko Valerijinog ‘pečata’, te u country uronjen „Most“, do eteričnog ‘izlaza’ s „Među tajnim tajnama“, toliko ekspresno dođe i razočarenje zašto se session sastoji od samo četiri pjesme, kao i to da bi bilo dobro čuti i neke pjesme s albuma „2“ u tako zaraznom i kvalitetnom ruhu u kojem Mayales ‘upoznaje’ Floyde.” rekao je Zoran Stajčić glazbeni kritičar portala Ravnododna.

Za video doživljaj pobrinuo se Radislav Jovanov Gonzo, a vokalnu podršku Petru Beluhanu dali su odlični ženski prateći vokali među kojima treba izdvojiti već desetljećima izvrsnu Valeriju Nikolovsku i vokalno prepoznatljivu Nikolinu Kovačević.

“No nekako se daleko važnijim čini da je ovaj javno dostupan materijal izvrstan teaser za koncert u Velikom pogonu Tvornice kulture najavljen za 20. travnja. Jer sudeći po umješnoj izvedbi i ‘onom nečem u zraku’ tijekom sessiona što je i Gonzo uhvatio kamerom, ako konstelacija zvijezda i međusobna kemija proradi na isti način u Tvornici, onda je pred nama svakako jedan od značajnijih ovogodišnjih koncerata u gradu.”  kaže Z. Stajčić.

Foto: Goran Berović