Skip to content

Steffen Königer njemački zastupnik iz AfD-a ilustrirao apsurdnost rodne ideologije

Njemački zastupnik Steffen Königer iz AfD-a na samom početku svoga govora odlučio se prilagoditi idejama rodnih studija i rodne teorije koje razdvajaju spol i rod

Kad se zakonom nameće neznanstveni koncep roda kao “društvenog konstrukta” te se ne dopušta njegovo propitivanje – to je onda ideologija – rodna ideologija. Ovaj je zastupnik u njemačkom parlamentu prije godinu ili dvije slikovito prikazao kako bi se trebalo pozdravljati kolege zastupnike u Parlamentu – ako se priznavanje načina na koji se osoba subjektivno doživljava obvezati zakonom svim ljudima. Tako je pozdravom svim kolegama – ne samo onima koji se osjećaju kao muškarci i žene odlično pokazao problematiku rodne teorije koja se nametanjem kroz zakonom pretvara u rodnu ideologiju.

Njemački je zastupnik na početku svog govora odlučio pozdraviti sve prisutne na jedan novi i “napredniji” način. Umjesto da je prisutne pozdravio sa “Dame i gospodo”, odlučio je biti obazriv i pozdraviti sve one čija je “uloga rodno nestereotipna”.

Poštovane lezbijke, poštovani dvospolni, poštovani bi-spolni, poštovani žensko-u-muško počeo je Steffen Königer, a kako je nastavio pogledajte u videu.