Skip to content

Moskva najavila odgovor na protjerivanje svojih diplomata

Rusko ministarstvo vanjskih poslova u ponedjeljak je objavilo da će odgovoriti na odluku SAD-a, Kanade, Ukrajine i 14 zemalja EU-a da protjeraju ruske diplomate, a njihove vlade je optužila da slijepo slijede svoje britanske saveznike u sukobu s Moskvom

Velika Britanija za trovanje Skripala i njegove kćeri sovjetskim nervnim otrovom optužuje Rusiju, što Moskva odbacuje.

“Provokativna gesta solidarnosti s Londonom od strane ovih država koje bespogovorno slušaju britanske vlasti oko takozvane afere Skripal ne pokušavajući shvatiti okolnosti tog događaja su nastavak konfrontacijskog puta prema eskalaciji”, stoji u priopćenju.

“Britanski saveznici…slijepo slijede principe euroatlantskog jedinstva na štetu zdravog razuma, normi civiliziranog međunarodnog dijaloga i principa međunarodnog prava”.

“Ne treba se ni spominjati da neprijateljski čin ovih skupina država neće proći bez odgovora i mi ćemo na njega reagirati”, zaključuje se u priopćenju.

SAD, Kanada, Ukrajina i 14 zemalja EU-a – Njemačka, Francuska, Poljska, Litva, Češka, Italija, Nizozemska, Danska, Švedska, Latvija, Estonija, Finska, Rumunjska i Hrvatska, najavili su u ponedjeljak protjerivanje desetaka ruskih diplomata kao odgovor na trovanje bivšeg ruskog dvostrukog agenta Sergeja Skripala u engleskom gradu Salisburyju. Hina