Skip to content

11. Međunarodnog natjecanja pjevačkih zborova Zadar

Četrnaest prijavljenih zborova prošlo selekciju Programskog povjerenstva 11. Međunarodnog natjecanja pjevačkih zborova Zadar

Od 24. do 27. svibnja 2018. održat će se 11. Međunarodno natjecanje pjevačkih zborova u Zadru.

Međunarodno natjecanje pjevačkih zborova manifestacija je koja je izrasla iz dugogodišnje tradicije zborskog pjevanja u gradu Zadru te u kontinuitetu bienalno održava od 1997.godine.

Na Natjecanju sudjeluju amaterski pjevački zborovi iz raznih dijelova Europe i svijeta, koji svojim nastupima u natjecateljskom dijelu te neformalnim nastupima na gradskim trgovima, oživljavaju i obogaćuju glazbenu i kulturnu ponudu grada Zadra.

Ove godine Natjecanje će se održati od 24. do 27. svibnja u Koncertnoj dvorani braće Bersa u novoobnovljenoj Kneževoj palači i HNK- u Zadar.

Zborovi će se natjecati u dvije kategorije: mješovitoj te muškoj ili ženskoj. Nagrada za prvo mjesto, kao i uvijek do sada bit će Zlatni križić opatice Čike, za drugo Srebrni križić opatice Čike, a za treće Brončani križić opatice Čike, a tome tko ga će ih osvojiti odlučivat će članovi Prosudbenog povjerenstva: Jasenka Ostojić, Davor Bobić, Christian Balandras, Damijan Močnik i Zapro Zaprov.

Za 11. Međunarodno natjecanje pjevačkih zborova pristiglo je 14 prijava. Selekciju programskog povjerenstva prošli su svi prijavljeni zborovi koji će u Zadar doći iz Slovenije, Češke, Litve, Švedske, Njemačke, Sjedinjenih Američkih Država i Hrvatske.

Natjecanje će započeti svečanim koncertom u Katedrali Sv. Stošije u četvrtak 24. 5. 2018.

Nastupit će zbor Slovenske filharmonije pod vodstvom dirigenta Sebastjana Vrhovnika.