Skip to content

Slikovnice koje pomažu djeci i roditeljima

Psihologinja Tea Knežević predstavit će djeci DV Milana Sachsa slikovnice na temu ljutnje, straha, tuge i sreće: Kad je ljuta macu boli trbuh, Medvjedića je strah ostati u vrtiću, Praščić je tužan i ljubomoran na brata …

Kroz ove jednostavne priče u kojima su glavni likovi životinje djeca mogu prepoznati vlastitu situaciju i emocije koje iz nje proizlaze. Pisane su stilom koji se može koristiti u terapijskom i u edukativnom radu s djecom te svaka slikovnica sadrži poseban dodatak u kojem se nalaze savjeti za roditelje koji će im pomoći da bolje razumiju ponašanje svojeg djeteta te kako da reagiraju u određenoj situaciji. “Svrha terapeutskih slikovnica je da se djetetu na neizravan način pošalje poruka, kako bi moglo lakše razumijeti sebe, druge i nositi se s neugodnom emocijom”.

​Tea Knežević je magistrica psihologije i praktičarka terapije igrom. Od 2012. godine aktivno djeluje u centru Proventus gdje pruža savjetodavne usluge odraslima te radi individualnu terapiju igrom s djecom. Zajedno s kolegicom Tatjanom Gjurković autorica je slikovnica za djecu s terapeutskim pričama. Slikovnice je ilustrirala Jelena Brezovec, a izdavač je nakladnička kuća Evenio d.o.o. iz Varaždina.

See also  Dalmatiner se kroz Samobor vraća kući