photo EPA/DEAN LEWINS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u 3. kolo velikog WTA turnira u Miamiju, ona je u susretu 2. kola svladala Ruskinju Jelenu Vesninu sa 6-3, 6-7 (4), 6-1 nakon dva sata i 40 minuta igre

Hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u 3. kolo velikog WTA turnira u Miamiju, ona je u susretu 2. kola svladala Ruskinju Jelenu Vesninu sa 6-3, 6-7 (4), 6-1 nakon dva sata i 40 minuta igre.

Bio je ovo treći međusobni susret 21-godišnje Osječanke i 10 godina starije Ruskinje i druga pobjeda hrvatske igračice.

Tijekom čitavog susreta Vekić nije izgubila svoj početni udarac, spasila je svih šest “break-lopti” Vesnine, dvije u prvom te još četiri u drugom setu. S druge strane, naša je igračica pet puta oduzimala servis suparnici, dva puta u prvom i još tri u trećem setu, dok je propustila sve četiri prilike za “break” u drugoj dionici igre.

Vekić je prvi puta oduzela servis Vesninoj u petoj igri prvog seta, a potom još jednom u devetoj igri čime je dobila prvi set sa 6-3. U drugom su setu obje igračice u po dva gema na servis suparnice imale po dvije “break-lopte”, no niti jednu nisu uspjele realizirati. Veći je prvo spasila dvije prilike Vesnine u prvoj igri, a onda propustila po dvije “break-lopte” u četvrtoj i šestoj, da bi zatim spasila još dvije u sedmoj igri. Nakon svih tih propuštenih prilika, o pobjednici drugog seta odlučivao je “tie-break” u kojemu je Vesnina povela sa 5-0, Vekić stigla do 5-4, da bi Ruskinja ipak odvela susret u treći set dobivši sljedeća dva poena.

Ključnim se pokazao treći gem u trećem setu u kojemu je Vekić uspjela iskoristiti šestu “break-loptu” kojom je povela sa 2-1. Nakon toga je mlada Osječanka zagospodarila terenom i osvojila sva preostala četiri gema za vrijednu pobjedu.

U 3. kolu Vekić će igrati protiv bolje iz dvoboja dviju Amerikanki, Coco Vandeweghe i Danielle Collins. (Hina)

Odgovori