Skip to content

Mirando Mrsić izbačen iz SDP-a

Glavni odbor SDP-a, na prijedlog Predsjedništva stranke u subotu je većinom glasova, 40 ‘za’ i osam ‘protiv’ te četiri ‘suzdržana’, donio odluku o isključenju saborskog zastupnika i svog ministra rada i socijalne skrbi Miranda Mrsića zato što je odbio povući iz saborske procedure svoj prijedlog Zakona o doprinosima

mirando

Mrsić: Ako se stranka ne promijeni, neće dobro proći

Mrsić u tom činu vidi obračun unutar stranke, a ovaj zakon samo kao povod da se pokrene procedura. Zakone koje sam ja predložio u Saboru su zakoni koji su socijaldemokratski, koji idu u korist radnika, dok očito dio rukovodstva ide za tim da je potrebno ići u korist poslodavaca i to je nešto što razlikuje mene i njih. Ja sam za socijalno-tržišnu ekonomiju, a oni se očito ne mogu maknuti od neoliberalnog modela, rekao je Mrsić.

Kaže i da prijedlog koji je napisao sa svojim timom ide k tome da poslodavca natjera da daju ugovore na neodređeno vrijeme. Ostaje u Saboru kao zastupnik, glasovat će po svojoj savijesti i uvjerenjima.

Nastavit ću dalje predlagati zakone koji idu u korist građana i boriti se za socijalne principe, rekao je. Stranačkom vodstvu je poručio da stranka neće dobro proći ako se ne promjeni.