Skip to content

Zbog lančanog sudara još zatvorena cesta od Rupe do Pasjaka

Prometna nesreća na državnoj cesti 8 Rupa-Pasjak (Foto: Nel Pavletic/PIXSELL)

Promet cestom od čvora Rupa do graničnog prijelaza prema Sloveniji kod Pasjaka još je zatvoren zbog lančanog sudara koji se dogodio u subotu ujutro, u kojem je sudjelovalo sedam vozila, ali na sreću nije bilo ozlijeđenih

Iz Policijske uprave primorsko-goranske izvijestili su da će prometnica biti zatvorena dok se ne uklone sva vozila i rasuti teret.

Još nisu dostupni rezultati očevida, ali se neslužbeno doznaje da se lančani sudar dogodio nakon što je vozač kombija talijanskih registracijskih oznaka na nizbrdici podno graničnog prijelaza Pasjak usporio vožnju, uočivši led na cesti. “Citroen xsara”, također talijanskih registracija, koji se kretao iza kombija, nije se mogao zaustaviti na poledici pa je proklizao do kamenog odbojnika uz cestu. Nailazeća autocisterna je pokušala izbjeći “citroen”, skrenula je ulijevo te se sudarila s ralicom koja je dolazila iz suprotnog smjera.

Autocisterna je sletjela s ceste, a u sudarena vozila su udarili još i autobus, tegljač čiji se teret, organsko gnojivo, prosulo po cesti te jedno osobno vozilo.

Sudar se dogodio nešto prije 7 sati.

Zbog poledice na cestama je tijekom jutra u širem zaleđu Rijeke bio niz prometnih nesreća, a PU primorsko-goranska je uputila upozorenje vozačima da prilagode vožnju uvjetima na cestama. HINA

See also  Rubala se nagodio s Uskokom: Dvije godine zatvora i povrat novca