Skip to content

Goran Karan – novi album i koncert u Lisinskom 23. travnja

Goran Karan novim spotom ‘Moja košulja’ najavljuje novi album ‘Glas juga’ koji će se sljedeći tjedan naći u prodaji u izdanju Scardone. Krajem travnja će održati i koncert u KD Vatroslav Lisinski uz posebne goste

Za Gorana će 2018. biti uistinu značajna godina. Publici spotom ‘Moja košulja’ najavljuje izlazak novog studijskog albuma ‘Glas juga’ koji će se naći u prodaji od sljedećeg tjedna.

Od prošlog studijskog albuma ‘Čovik tvoj’ je prošlo pet godina i njegova vjerna publika s nestrpljenjem očekuje izlazak novog.

Pjesma ‘Moja košulja’ je senzualna i poziva na ples, te se činila pravim odabirom za najavu novog albuma. U izradi spota su sudjelovali profesionalni plesači koji su svojim pokretima odlično istaknuli atmosferu pjesme, a snimalo se u Splitu i Šibeniku.

– Pjesma ‘Moja košulja’ je najavni singl mog novog albuma ‘Glas juga’, u izdanju Scardone. Uz izvrsnog Nikšu Bratoša u ulozi producenta i multi-instrumentalista, tu je i Zlatan Došlić koji je odsvirao klavir i harmoniku.

Za ‘Moju košulju’ sam napisao stihove i glazbu, a slika koja me inspirirala za pjesmu je jako intrigantna; žena koja oblači mušku košulju… Taj prizor odaje vrlo intiman trenutak potvrde bliskosti i odluke o budućnosti veze.

Oblačenje košulje voljene osobe je čin osobnog izbora i siguran znak da se jučerašnja ljubav prelila u današnji dan. I nakon tanga, tango, dame biraju. Tako je to uvijek u ljubavi.

U spotu za pjesmu, kojeg je radio još jedan dugogodišnji prijatelj i suradnik, Željko Petreš, sudjeluju plesači plesnog kluba Mambo iz Splita, lijepi i talentirani mladi ljudi koji su ‘Mojoj košulji’ svojom energijom donijeli strast tanga. Spot smo snimali u Splitu i Šibeniku, a uz prepoznatljive vanjske prostore splitske Dioklecijanove palače, plesalo se i u kavani Luxor, te u šibenskom Muzeju grada Šibenika – kazao je Goran Karan.

KONCERT U LISINSKOM UZ POSEBNE GOSTE

Goran će 23. travnja održati i koncert u hramu glazbe, KD Vatroslav Lisinski, gdje će svojoj publici predstaviti svoje najveće hitove kao i pjesme s novog albuma. Na pozornici će mu se kao gosti pridružiti Severina, Petar Grašo i Providenca.

Sa Severinom je Goran u protekloj godini dosta surađivao, zajedno su nastupili u mjuziklu ‘Naša bila štorija’ koji su u 2017. izveli u Splitu, Zagrebu, Ljubljani i Mariboru. U mjuziklu pjevaju duet ‘Sta je svit’ koja je na izvedbama uživo osvojila publiku. scardona.hr