Grad Krk | Sportska dvorana osnovne škole (Trg krčkih glagoljaša) | 16. i 17. 02. 2018.

Nova sezona kazališnih programa krčkog Centra za kulturu, znanog pod nazivom Vama glumimo, nastavlja se u petak, 16. veljače 2018. godine, i to hit komedijom Ocat i sin, s početkom u 19.30, nakon čega u subotu, 17. veljače, slijedi predstava za djecu Ključarica – priča čuvarica, Teatra Oz, čiji je početak najavljen za 11.00 sati.

Predstava Ocat i sin, inače autorski projekt Zlatana Zuhrića Zuhre i Tina Sedlara, na duhovit će način demonstrirati generacijski jaz oca i sina. I dok je Zlatanu Zuhriću Zuhri povjerena uloga oca sklonog sigurnijim metodama, lik sina, kao tipičan primjer brzopletog modernog dečka koji ne voli da mu se soli pamet, utjelovit će mladi stand-up komičar Tin Sedlar, a kojem ovaj kazališni zadatak predstavlja jedan posve novi iskorak u karijeri. Inspiraciju za ovu predstavu dvojica komičara pronašli su u svakodnevnim životnim situacijama, a odnos oca i sina iznova se pokazao kao izvrsna i uvijek aktualna tema koja će publiku sigurno nasmijati do suza.

Ciklus dječjih kazališnih programa nastavlja Ključarica – priča čuvarica, autorski projekt Mihaele Sirotnjak Železnik, ujedno intimna i interaktivna predstava tkana dječjom igrom, poetskom atmosferom i zanimljivom glazbom. Riječ je o jedinstvenom kazališnom uprizorenju, koncipiranom kao buđenje svih osjetila, u kojem se isprepliću pripovijedanje, lutkarstvo, gluma i glazba, stvarajući tako jedno maleno, ali ipak dovoljno veliko kazalište uhvaćeno u trenutku magije sugestivnog oživotvorenja bajki, legendi i predaja.

Svi kazališni programi iz serije Vama glumimo održavaju se u prostoru osnovnoškolske sportske dvorane smještene na Trgu krčkih glagoljaša u gradu Krku,