Skip to content

Otvorena izložba Medicina sacra na FBF-u

Dana 22. prosinca 2017. godine na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, otvorena je izložba Medicina sacra – štovanje svetaca zaštitnika i duhovna dimenzija medicine

Izložbu su organizirali Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatski muzej medicine i farmacije HAZU i Podružnica Branimir Richter Zagreb HKLD-a, a povodom 135 godina studija farmacije na Sveučilištu u Zagrebu.

Okupljenima su se obratili izv. prof. dr. sc. Ivan Kosalec, ispred Povjerenstva za očuvanje tradicije SuZG FBF-a, izrazivši zadovoljstvo zbog još jedne uspješne suradnje s Muzejom medicine i farmacije HAZU-a. Potom je okupljene pozdravio dekan FBF-a, prof. dr. sc. Željan Maleš, upotpunivši svoj kratki govor s nekoliko poticajnih misli. U Ime HAZU svoje zadovoljstvo suradnjom s FBF-om i otvorenjem izložbe izrazio je akademik Marko Pećina, voditelj HMFF HAZU. Izložbu je otvorila Mirjana Vrsalović, mag. pharm., u ime HKLD-a, Podružnice Branimir Richter, Zagreb koja je ujedno i idejni začetnik ostvarenja ove suradnje i otvaranja izložbe u prostorijama FBF-a. Za potrebe otvaranja izložbe na FBF-u, uz standardni postav izložbe dodan je niz isječaka povezanih s farmaceutskom strukom, koji su obogatili osnovnu izložbu i za svakoga otkrili ponešto novog i nadasve zanimljivog.

Autorica izložbe je prof. Silvija Brkić Midžić, viša kustosica i upraviteljica Hrvatskog muzeja medicine i farmacije.

Nakon otvorenja izložbe predstavljena je i knjiga „Moj camino“ autorice Mare Doljak, mag.pharm.

Izložba je postavljena u prolazu ispred Velike predavaonice FBF-a tokom siječnja i veljače, te pozivamo sve koji još nisu da ju pogledaju!

Mr. Marija Benković

See also  Izlozbe Tomislava Torjanca u Galeriji Klovicevi dvori