Predstavljena monografija “Fra Serafin Trsatski”

Knjiga o dugogodišnjem gvardijanu Svetišta Majke Božje Trsatske fra Serafinu Sabolu „Fra Serafin Trsatski“ autora Mirjane Grce i Ivice Tomića predstavljena je u Auli pape Ivana Pavla ll. u Trsatskom svetištu, a predstavljanju je nazočila predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović

DSC 56861

Autori su zahvalili svim suradnicima koji su pridonijeli stvaranju monografije, ističući kako je Serafin bio jedinstven, dobar, skroman i vrijedan čovjek.

Monografija je posvećena životu i radu čuvenog franjevca, svećenika i upravitelja Trsatskog svetišta, koji je preminuo 21. siječnja ove godine u 71. godini života i u 30. godini svećeničkoga i redovničkoga služenja na Trsatu. Prema Serafinovoj želji, knjiga je predstavljena na dan kada je 2003. sv. papa Ivan Pavao ll. kao hodočasnik pohodio Svetište Majke Božje na Trsatu.

Predsjednica Grabar-Kitarović kazala je kako je predstavljanje knjige tužan događaj, ali i veseo jer se okupljeni vesele njegovu životu i postignućima.

Pružao je utjehu svima i vjerujem da nas sada gleda te da mu je žao što ne može biti s nama, veseliti se što smo se okupili, kazala je. Prisjećajući se susreta sa Serafinom, Predsjednica je kazala kako nikada neće zaboraviti riječi koje joj je uputio – „da nikada ne misli da Bog kažnjava, da Bog voli ljude, da nas Bog voli“. Zahvalila mu je na svemu što je učinio za zajednicu i za Trsat. predsjednica.hr