Skip to content

Tjedan primijenjenih umjetnosti

ZeljkoKoprolcec 3

foto galerijaZagreb, Varaždin, Cres
12.6. – 18.6.2017.

ULUPUH – Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti po drugi puta organizira Tjedan primijenjenih umjetnosti. Od 12. do 18. lipnja ove godine u tri će grada u Hrvatskoj, u Zagrebu, Varaždinu i Cresu primijenjeni umjetnici i dizajneri otvoriti svoje ateljee i radne prostore posjetiteljima te predstaviti svoj rad. Tjedan primijenjenih umjetnosti pokrenut je sa željom da se rad primijenjenih umjetnika približi najširoj javnosti. Publika će moći posjetiti umjetnike u njihovim ateljeima i radnim prostorima i tako se upoznati s načinom njihova rada. Neki će autori održati kratka predstavljanja ili radionice za publiku, a drugi predstaviti šire okruženje u kojem djeluju, suradnike, partnere, te i na taj način rasvijetliti prirodu svog posla. Posjetitelji će kod pojedinih autora imati priliku da se i sami okušaju u osnovnim tehnikama i materijalima kojima se služe. Svi su programi besplatni, izuzev dvije radionice u kojima će polaznici moći ponijeti svoj rad sa sobom. Za veći se dio programa zbog ograničenog broja posjetitelja/polaznika potrebno prethodno registrirati putem stranice projekta – link: http://ulupuh.wixsite.com/tjedanpu/registracija. Prijave su otvorene do ispunjenja mjesta.

ZivkoToplak

U programu sudjeluju:
U Zagrebu: Eva i Lazer Lumezi (oblikovanje umjetničkog nakita), Lidia Boševski (keramika), Tatjana Grgurina Vučetić (tekstilni dizajn), Željko Koprolčec (akt fotografija), Jadranka Hlupić Dujmušić i Petra Krpan (modni dizajn), Anđela Potočki (oblikovanje frizura), Gordana i Zorislav Šojat (oblikovanje svjetla)
U Varaždinu: Suzane Bernat (ilustracija), Snježana Pokos Vujec (keramika), Danijela Pičuljan (keramika), Lila Herceg (staklo), Živko Toplak (obrada metala), Mateja Rusak i Ivana Stepan (izrada ručno šivanih i personalno dekoriranih knjiga).
U Cresu: Vesna Jakić (filcanje creske vune)