Karim Rashi i ERA u Mimari

C2

Zagreb je od 7. Do 11. lipnja domaćin eventa „Design for Everyone“ kojeg potpisuju domaći proizvođač namještaja ERA i svestrani dizajner i umjetnik Karim Rashid. Izložbu namještaja iz kolekcije koju je Karim osmislio, a ERA proizvela, ljubitelji dizajna moći će pogledati u Muzeju Mimara

C2

Novinarska znatiželja postavila je par pitanja predstavnicima ERE i dobili smo potpunu sliku: nespojivo se spojilo, namještaj postao naoko nekonvencionalan uz opasku da ga „izvlače“ drveni dijelovi završno tretirani biljnim uljima. Posjetioci će moći vidjeti nove oblike drva koje postaje komoda, sofa, ormar, klub stolić, blagovaonski stol, fotelja… Sve što je genijalni umjetnik i dizajner osmislio, ERA je pretvorila u uporabne predmete, namještaj koji je zastao na pola puta između današnjice i budućnosti.

U ovom Projektu, nitko ne gleda unazad, ne opterećuje se klasičnim, ipak, Karimov izričaj isprepleo se s Erinim – pa je tako nastala kolekcija vrijedna pažnje svakog arhitekta, dizajnera interijera, ali i svakog od nas, potencijalnog ili budućeg korisnika.

Karim Rashid će 6. lipnja osobno otvoriti Izložbu, a svečanom otvorenju, saznajemo, moguće je prisustvovati samo sa Pozivnicom. Ipak, ostali zainteresirani, imati će priliku u pet dana razgledati Izložbu koja će biti smještena na II katu Muzeja Mimare gdje će se susresti, ispreplesti i saživiti – staro i novo, klasično i moderno, daleko i blisko.