Gradu na dar – Zagrebačka filharmonija svečanim koncertom obilježava Dan grada Zagreba

DanGradaZagreba2017 ZFcover

Dan grada Zagreba ove će godine biti obilježen svečanim koncertom na najstarijem gradskom trgu, trgu Sv. Marka, u subotu, 27. 5.2017. godine, uz Zagrebačku filharmoniju pod ravnanjem jednog od najvećih dirigenata današnjice, maestra Dmitrija Kitajenka

Mjesec svibanj tradicionalno je u znaku grada Zagreba. Svake se godine uoči i povodom Dana grada Zagreba održava koncert i svečana proslava za sve građane, slučajne i namjerne prolaznike, ali i sve brojnije turiste i posjetitelje hrvatske metropole. Već četvrtu godinu zaredom Grad Zagreb, u suradnji s jednom od eminentnih kulturnih institucija, oživljava projekt „buđenja“ jednog od prekrasnih gradskih trgova.

Nakon prekrasnih koncerata na zagrebačkim fontanama, Tomislavcu, Trgu dr. Franje Tuđmana, ove godine, u subotu 27. svibnja 2017. s početkom u 20:30 sati, oživjet će do sad neviđenim sjajem najstariji, i prema mnogima, najljepši zagrebački trg, Trg sv. Marka.

Rođendansku proslavu uveličat će Zagrebačka filharmonija i Akademski zbor Ivan Goran Kovačić pod ravnanjem jednog od najvećih dirigenata današnjice, vrsnog maestra Dmitrija Kitajenka. Maestro Kitajenko dirigent je svjetskog glasa, koji je svojim međunarodnim ugledom i dirigentskim utjecajem pridonio rastu izvrsnosti i promociji orkestra Zagrebačke filharmonije, a istovremeno i ugledu Zagreba kao glazbeno-kulturnog središta. Zbog svojih je zasluga u kulturi ovjenčan i Medaljom Grada Zagreba.

Koncert se održava pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i na dar je građanima Zagreba. Svi su pozvani pridružiti se vrhunskoj glazbenoj večeri na kojoj će Zagrebačka filharmonija uz solistički nastup tenora Zrinka Soče i neizostavnog zbora Ivan Goran Kovačić pod ravnanjem maestra Dmitrija Kitajenka izvesti neke od najljepših arija, valcera i skladbi domaćih i inozemnih skladatelja.

Mnogi su prošli kroz njega, neki od njih i ostali. Jedni su otišli, drugi su se vratili. Neki su ga opjevali, oslikali, ekranizirali… posvetili mu najljepše dane i sjećanja svoga života…Što je to drugo no živjeti grad. Ovaj koncert je za sve one koji su ga živjeli i koji ga žive – slučajno ili namjerno, privremeno ili trajno – za Vas dragi građani! Vidimo se u subotu, 27.5.2017. na Trgu Sv. Marka s početkom u 20:30 sati!