Primijenjena u Močvari #3

Predstavljanje majica o Močvari i koncerti učenika ŠPUD-a – 24.5. od 19 sati

Primijenjena u Močvari 3 5

Primijenjena u Močvari naziv je projektne suradnje koja je pokrenuta između Kluba Močvara, UBU-a (Udruge bivših učenika ŠPUD-a Zagreb) i Škole primijenjene umjetnosti i dizajna (ŠPUD), a sastavni je dio dugoročnog projekta Močvarni Laboratorij

foto galerijaCilj suradnje i projekta je senzibiliziranje mlađih generacija i umjetnika u nastanku za događanja na nezavisnoj kulturno – umjetničkoj sceni te razvoj školskog kurikuluma u području projektne i izvanučioničke nastave. Nakon dizajniranja plakata i urbanog namještaja za Močvaru u prethodnoj godini, treća edicija suradnje bavi se temom dizajna i ilustracija za majice o Močvari. Zašto? Zato što želimo vidjeti na koji način učenici Grafičkog odjela ŠPUD-a promišljaju o identitetu kluba Močvara i majici kao sredstvu komunikacije i vidljivosti, želimo artikulirati njihovu percepciju i stimulirati ju u kreativno edukativnom procesu. Kako? Kroz stručna predavanja i osvrte na temu dizajna i ilustracija za majice kroz povijest, kroz prezentacije programa rada Močvare, kroz sate skiciranja i razrade idejnih rješenja unutar nastavnog procesa, kroz radionice sitotiska na majice. Tako su kroz tehniku i praktična znanja o sitotisku učenike u radioni Cirkorame vodili njezini voditelji Nikola i Damian. Nakon otvorenja izložbe i revija majica o Močvari 24.5. u 19 sati u prostorima Kluba Močvara, od 20 sati slijede koncerti bendova i muzičara iz ŠPUD-a. Pridružite se Primijenjenoj i vidimo se u Močvari!

U programu revije sudjeluju učenici Grafičkog odjela: Ivan Ćunović, Nataša Devčić, Petra Divković, Nino Dolenc, Martina Komljenović, Jakov Pašalić, Lana Petruša, Irma Ranok, Samantha Lucija Smolec, Anastazija Šiletić, Ivana Šoljić, Antonela Šurbek, Morana Marija Vulić.

Koncertni program izvode: 2 violine – Marlena Okičan i Francesca Rinčić, Kvartet saksofona – Patrik Prežgaj, Luka Relić, Dragutin Roić, Nikola Snetko, Orkestar 10 gitara, Kvartet gitara i 2 sola, bend Tuđi ljudi, A cappella trio – Katarina Korina Čalović, Latica Kovačević, Linda Saračević.

Mentorica učenika Grafičkog odjela: Vinka Mortigjija Anušić
Voditeljica muzičkih razreda: Davorka Hržić
Voditelji projekta i koordinatori: Bernarda Cesar, Sanjin Hasanefendić, Marija Juza, Filip Pintarić
Asistenti: Margareta Belančić, Petra Matić
PR: Danijel Badanjak, Ivanka Bičak
Organizatori:
Klub Močvara / Udruženje za razvoj kulture “URK”
Udruga bivših učenika ŠPUD-a Zagreb – UBU
Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, Zagreb
Projekt podupiru:
Grad Zagreb, Ministarstvo kulture, Zaklada Kultura nova, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku