TRADICIJA I SUVREMENOST
ZAŠTITA PRIRODNOG OKOLIŠA I BIOLOŠKE RAZNOLIKOSTI U LIKOVNOM IZRIČAJU DJECE
Izložba se otvara u subotu 20. svibnja 2017., u 12 sati, u Muzeju Mimara, Rooseveltov trg 5, Zagreb

0102Izložba je nastala kroz tematski natječaj na kojem je sudjelovalo oko 230 osnovnih škola i centara za odgoj i obrazovanje s više od 2500 radova. Na izložbi radova odabranih kroz natječaj, koja se tradicionalno održava u zagrebačkom Muzeju Mimara, izlaže se preko 500 dječjih likovnih radova. Učenicima čiji su radovi nagrađeni i pohvaljeni bit će uručene nagrade i pohvalnice, a također i njihovim učiteljima likovne kulture, učiteljima razredne nastave i školama. Na otvorenju ovogodišnje izložbe posvećene zaštiti prirodnog okoliša te biološke i ekološke raznolikost i načine života u prirodi na lokalnome, regionalnome i nacionalnome nivou bit će podijeljeni i katalozi koji prate ovu izložbu. Cilj cjelokupnog projekta je podizanje ekološke svijesti kreativnim likovnim izražavanjem djece.

Organizator ove izložbe dječjih likovnih radova je Udruga hrvatskih učitelja likovne izobrazbe – UHULI, Zagreb, a pokrovitelj je Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske. Ovo je već sedamnaesta izložba dječjih likovnih radova Udruge hrvatskih učitelja likovne izobrazbe UHULI, Zagreb. Uz otvorenje izložbe održati će se i prigodni program u kojem će nastupiti dječje folklorne grupe KUD Braća Banas i OŠ Josip Kozarac te nastup violinistice Kane Halić Kordić.

PRIGODNI PROGRAM – OTVORENJE IZLOŽBE

TRADICIJA I SUVREMENOST – ZAŠTITA PRIRODNOG OKOLIŠA I BIOLOŠKE RAZNOLIKOSTI U LIKOVNOM IZRIČAJU DJECE

DODJELA NAGRADA I PRIZNANJA NAJUSPJEŠNIJIM LIKOVNIM RADOVIMA PRISTIGLIM NA NATJEČAJ ZA UČENIKE SVIH OSNOVNIH ŠKOLA I CENTARA ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE REPUBLIKE HRVATSKE

0304Ovogodišnja se izložba otvara u subotu, 20. svibnja 2017. u 12 sati, u Muzeju Mimara u Zagrebu, Rooseveltov trg 5

11.45 – 12.00 Dolazak gostiju

12.00 – 12.10 Nastup Kane Halić Kordić: Monti – Czardaš
Rimsky–Korsakov – Scheherezada

12.10 – 12.20 Izložbu Tradicija i suvremenost – Zaštita prirodnog okoliša i biološke raznolikosti u likovnom izričaju djece, predstavlja Emil Robert Tanay, predsjednik UHULI, profesor emeritus Sveučilišta u Zagrebu

12.20 – 12.35 Nastup članova dječje folklorne grupe Slovačkog kulturno umjetničkog društva Braća Banas i iz Josipovca Punitovačkog:.
“Morena” – slovačka dječja igra i ples
“Bere medo jagode” – hrvatska dječja igra i ples
„Ljadnjaček“ slovačka dječja igra i ples
voditeljice skupine su: Zrinka Pajeska i Štefanija Kanišek.

12.33 – 12.50 Izložbu Tradicija i suvremenost – Zaštita prirodnog okoliša i biološke raznolikosti u likovnom izričaju
djece pozdravlja izaslanica Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, profesorica Marija Ivanković, voditeljica službe za predškolski odgoj i obrazovanje, koja ujedno i otvara izložbu i dodjeljuje nagrade i pohvale.

12.50 – 13.30 Podjela pohvalnica i diploma pohvaljenim i nagrađenim učenicima i učiteljima razredne nastave i učiteljima likovne kulture osnovnih škola i centara za odgoj i obrazovanje Republike Hrvatske.

Razgledavanje izložbe

05

Odgovori