Skip to content

Zagrebačka filharmonija tradicionalno u Đakovu

katedrala djakovo

Zagrebačka filharmonija tradicionalni je gost Strossmayerovih dana koji se održavaju u Đakovu, u sklopu kojih svake godine održava koncert u svečanom i sakralnom ambijentu đakovačke katedrale, otvorenom za sve slučajne i namjerne drage prolaznike te zaljubljenike u klasičnu glazbu i kulturna događanja.

Strossmayerovi dani kulturna su manifestacija posvećena liku, djelu, idejama i porukama đakovačkog biskupa i mecene Josipa Jurja Strossmayera (1815.-1905.), koja obuhvaća znanstvene skupove, izložbe slika i skulptura, koncerte klasične glazbe i predstavljanje knjiga.

I ove će godine, u ponedjeljak, 15. svibnja 2017., Zagrebačka filharmonija nastupiti u sklopu jubilarnih XV. Strossmayerovih dana, a koncert pod ravnanjem maestra Pavla Dešpalja održat će se u đakovačkoj katedrali Svetog Petra s početkom u 19:30 sati. Svi posjetitelji pozvani su uživati u magičnom nastupu naših filharmoničara koji će izvesti Romantične varijacije na Krežminu temu za orkestar Pavla Dešpalja, Koncert za dvije violine i gudače u d-molu, BWV 1043, Johanna Sebastiana Bacha i 2.simfoniju u D-duru, op.73, Johannesa Brahmsa. Programski će nastup besprijekornim solističkim izvedbama obogatiti i violinisti Orest Shourgot i Martin Draušnik pa se uputite k đakovačkom centru i nemojte propustiti ovu nesvakidašnju priliku uživanja u klasičnoj glazbi i toplom i uvijek domaćinskom slavonskom ozračju.

See also  Legendarni Pankrti vraćaju se u KSET