Skip to content

Natječaj za program 11. Vox Feminae Festivala

VF Platforma vizual

Prostor rodne i medijske kulture K-zona poziva autore/ce i kreativne timove, umjetnike/ce i umjetničke kolektive, redateljice i filmske ekipe, te udruge, inicijative i pojedince koji u svojem radu promišljaju rodnu ravnopravnost da se prijave na natječaj za program 11. Vox Feminae Festivala

Jedanaesti po redu Vox Feminae Festival će se održat će se krajem listopada u Zagrebu (25. – 29.10.2017.), te i ove godine promiče stvaralaštvo žena i problematizira pitanja roda kroz međunarodni filmski, umjetnički, izlagački te popratni zabavni program.

NATJEČAJ ZA GLAVNI PROGRAM:

Natječaj je otvoren za sve vrste diskusijskih i prezentacijskih formata (tribine, radionice, teorijska izlaganja ili rasprave, …) te umjetničkih područja, polja i grana (od izložbi do performansa). Prijavljeni sadržaj mora se poklapati s jednom od tema koje VFF tradicionalno obrađuje: egalitarizam, prava i status žena u društvu, ljudska prava i prava manjina, rodna ravnopravnost, LGBTIQ teme; ili svojim konceptom promišljati tradicionalne rodne uloge i društvo općenito.

Na natječaj jedna osoba može prijaviti najviše dva rada samostalno, te dva u suradnji ili kolektivu.
Na natječaj se mogu prijaviti osobe iz Hrvatske, regije i EU.
Preferiraju se radovi nastali od 2016.; te nove, premijerne produkcije i predstavljanja.

Prijava mora sadržavati:

• Ime i prezime umjetnika/ca, kolektiva i/ili organizacije koja se prijavljuje te kontakt podatke (e-mail i broj mobitela) uz kratku biografiju (odnosno opis dosadašnjeg rada za organizacije i kolektive)
• Opis predloženog festivalskog sadržaja, način realizacije i budžet (produkcijski troškovi, putni troškovi, honorari, smještaj itd.)
• Fotografije rada (ako postoje)
• Godina rada

Sve navedeno potrebno je poslati najkasnije do 30. lipnja 2017. godine na e-mail adresu festival@voxfeminae.net uz naslov “Za programski natječaj VFF-a”. Na istom mejlu možete potražiti dodatna pitanja vezana za natječaj ili se raspitati o sudjelovanju u programu na drugi način (medijsko praćenje, sponzorstvo, …).

Odabrat će se minimalno jedan rad koji će biti uvršten u program Vox Feminae Festivala u listopadu 2017. a konačan broj odabranih radova ovisit će o festivalskom budžetu na raspolaganju te troškovima prijavljenih radova koji uđu u užu selekciju za festivalski program.

Prilikom izbora prijavljenih radova K-zona primarno će bodovati inovativnost i posebnost predloženog sadržaja, a potom troškovnik i njegovu povezanost s temama kojima se VFF bavi. Radovi koji služe isključivo individualnoj promociji autora/ica i bez konceptualne povezanosti s temama VFF-a ili misijom K-zone neće biti razmatrani.

Naglašavamo kako potičemo različite pristupe festivalskom programu: od stručnih izlaganja, umjetničkih radova i/ili intervencija, interdisciplinarnih i interaktivnih sadržaja, do zabavnog popratnog programa. Ako imate ideju kako VFF učiniti još bogatijim, zabavnijim, sadržajnijim – ovo je natječaj za vas! 🙂

POZIV ZA FILMSKI PROGRAM

Vox Feminae Festival traži filmove koji istražuju aspekte roda, rodnih uloga i identiteta koji bi bili prikazani u sklopu filmskog segmenta festivala, u listopadu 2017. u Zagrebu. Teme uključuju rodnu ravnopravnost, nestereotipne rodne uloge, odnose, kao feminističke i LGBTIQ teme.

Rok za prijavu: 30.06.2017.

Uvjeti natječaja:

• VFF prihvaća igrane, dokumentarne, animacije i eksperimentalne filmove i video radove svih dužina i umjetnika/ca svih rodnih identiteta (ženski, muški, transrodni, neodređeni…). Jedini uvjet je da prijavljeni filmovi imaju tematsku, gore opisanu poveznicu.
• Primaju se filmovi završeni u periodu od 2016. naovamo.
• Prijave se ispunjavaju isključivo online, putem FilmFreeway sustava, gdje se mogu naći detaljnija pravila i uvjeti poziva. Na Film Freeway profilu dostupne su informacije o filmskom natječaju na engleskom jeziku.
• Odluke selekcije bit će javljene autori(ca)ma do 15. kolovoza 2015.
• Sva pitanja možete potražiti na adresi festival@voxfeminae.net, a na istu nam možete javiti i koji biste film voljeli/e vidjeti u ovogodišnjem programu. 🙂