Zagrebačka filharmonija, u sklopu  OFF ciklusa, u petak, 12. svibnja, u 19:30 sati, u dvorani Lisinski priprema pravi specijalitet za oči i uši te vam donosi najpopularnije skladbe iz tango & fado glazbene literature

TangoFadoDjela renomiranih skladatelja poput Astora Piazzolle, Carlosa Gardela, José Galharda, praćena hrvatskim prijevodima, bit će izvedena u aranžmanu našeg eminentnog skladatelja, Dubravka Palanovića.

Omiljene komade navedenih skladatelja izvesti će čuveni vokalni solisti:  sopranistica Elena Moşuc, tenor Gonçalo Salgueiro i naš poznati istaknuti tenor i prvak opere HNK-a u Zagrebu, Tomislav Mužek.

U opuštajuću atmosferu tanga i fada, svojim solističkim izvedbama uvest će Vas gitaristi Guilherme Banza i Rogério Ferreira, a vizualnom dojmu svakako će pridonijeti i gostujući plesni par Lucija Lovrić i  Boštjan Fajdiga, koji će svojim strastvenim scenskim nastupom dovesti dvoranu Lisinski do usijanja.

Upečatljivu interpretaciju fado i tango umjetnosti, koja poštuje tradicionalnost, na pozornici Lisinski biti će izvedena u novom, svježem i drugačijem ruhu u kombinaciji sa neočekivanim glazbenim elementima.

Glazbeno  putovanje u zavodljivi tajni svijet karizmatičnih ritmova posjetitelje će uvesti u večer vrućeg tanga i sjetnog fada. Uzbudljiva kombinacija melankolične portugalske tradicionalne fado glazbe i strastvenog argentinskog tanga jedinstven je doživljaj koji odlikuje osebujna intrepretacija i vrhunski instrumentalizam glazbenika.

Glazba nas uvijek vodi nekamo – ovaj petak je rezerviran za Argentinu i Portugal, za strast, sjetu, požudu uz glazbu i ples.

Noć prepunu izvanrednih solista i još boljih scenskih točaka, doživite svim čulima 12. svibnja 2017. godine u dvorani Lisinski u 19:30 sati i uživajte u savršenom spoju melankolične fado melodije i strastvene latino atmosfere praćene vrućim plesnim točkama!

Odgovori