Najava predstavljanja u DHK “Zbornik Miro Gavran – prozni i kazališni pisac”

Predstavljanje iz tiska izišlog zbornika Miro Gavran – prozni i kazališni pisac održat će se u utorak 9. svibnja 2017. godine, s početkom u 12 sati u prostorijama Društva hrvatskih književnika u Zagrebu

DSCN4760Zbornik sadrži izlaganja sa stručnog skupa održanog 2015. godine u Novoj Gradiški. U zbornik je uvršteno šesnaest znanstvenih radova nastalih za istoimeni Međunarodni znanstveni skup održan pretprošle godine u Novoj Gradiški. Na predstavljanju će govoriti glavna urednica zbornika Julijana Matanović, u ime nakldnika Biljana Dakić, ravnateljica Gradske knjižnice Nova Gradiška, književnik Miro Gavran i nekolicina uvrštenih autora.

U zbornik su uvršteni radovi poznatih i uglednih autora; književnih teoretičara, teatrologa, kritičara iz Hrvatske, Rusije, Slovačke i Makedonije. To su (abecednim redom): Venko ANDONOVSKI, Alen BISKUPOVIĆ, Zdenka ĐERĐ, Alica KULIHOVÁ, Ana LEDERER, Željka LOVRENČIĆ, Lucija LJUBIĆ, Julijana MATANOVIĆ, Miroslav MEĐIMOREC, Mira MUHOBERAC, Sanja NIKČEVIĆ, Jasmina PACEK, Dubravka TEŽAK, Galina G. TIAPKO, Ivan TROJAN i Igor ŽIC.