Najava međunarodne likovne kolonije u Sloveniji – Duplek Art 6 / Sudionici i program

zlozenka v pogled Page 1

International Organization
Hon. Rajko Ferk
Councillor to the Presidency for Fine Arts and Cultural Assets

PROGRAM MEĐUNARODNE LIKOVNE KOLONIJE DUPLEK ART 6
1. JUNA 2017 – 4. JUNA 2017

Okupljanje učesnika međunarodne likovne kolonije u hotelu EMEI, Dupleška 133 u Mariboru, od 12.00-13.00. Zatim smeštanje po sobama hotela i posluženje sa zdravicom za dobrodošlicu.

U 14.00 odlazak istorijskim avtobusom kod Tri ribnjaka. Obilazak Gradskog parka, razgledavanje arhitektura Maribora; Trg Rudolfa Maistra, Trg svobode, Grajski trg, Slomškov trg i Glavni trg. Nastavljamo put po Lentu. Razgledavanje Stare loze i zaključak u Gala žaru, gde će nas čekati posluženje i degustacija srpskih specialiteta.

Iz Lenta će nas modernim avtobusom odvesti do Galerije Kavarne Betnava na »leteću« posetu trenutne izložbe. U istoj galeriji će biti 9. maja 2017 postavljena izložba kolonije Duplek art 6. Izložba će trajati mesec dana, i posle toga se nastavlja u Kopru, odakle će putovati i van granica Slovenije.

U 17.00 pridružuju se ostali »lokalni« umetnici. Sledi razgledavanje naše opštine, sve do Kulturnog doma u Koreni. U domu ručak sa domaćim slovenskim jelima, kulturni program u organizaciji gradonačelnika Mitje Horvata (Folklorna grupa KUD Breznar Tonček – Lukasovi frajtonarji, OŠ Korena i Vrtić Korena.
Uz muziku svih 14 učesničkih država veselo druženje do 23.00. Avtobusom povratak u hotel EMEI.

U petak 2. juna 2017 posle doručka, u 9.30 odlazak svojim prevozom na tvrđavu Vurberk. Spremna platna čekaju na umetnike. Ručak u 14.00 (pečenje). Nastavljamo sa slikanjem do 17.00. Po želji odlazak u hotel pre večernjeg programa. Večera u Kulturnom domu Dvorjane u 19.00. U 20.00 koncert pop pevača Damiana Roia. Zaključak druženja u 23.00.

U subotu se ponovo vraćamo na tvrđavu Vurberk, gde nastavljamo sa svojim radovima. U 14.00 ručak (katering) u Kulturnom domu Vurberk. Poslepodne razgledavanje energetskih polja, adrenalinskog parka, a uz saradnju AMK Old timer Duplek i obilazak novog sportskog objekta kraj reke Drave.
U 19.00 u Galeriji tvrđave Vurberk izložba slika prethodnih međunarodnih likovnih kolonija Duplek Art. Gradonačelnik opštine Duplek Matija Horvat pobrinuće se za posluženje i degustaciju vina, lokalnih vinara Vinarije Kurnik i Slanič u organizaciji Opštine Duplek.
Dodele priznanja učesnicima i sponzorima. Druženje u Kulturnom domu Vurberk.

Kolonija se završava u nedelju posle doručka.

Svaki učesnik ostavlja, najmanje, dva urađena platna (može se doneti i urađena slika). Na koloniji moguće je dobiti platna veličine 50×70, a material za slikanje učesnici donesu sami.

Pojavljivanje u medijima potvrđeno je sa strane MEDIASPEED, RTV Slovenija, Večer, BK TV, Radio Ptuj, Radio Maribor, NEPAL-novinar iz Nepala.
Mariborčani i ostali učesnici iz okoline Maribora nemaju uključen smeštaj u hotelu EMEI.

Član veća ICDJ
za umetnost i kulturnu baštinu
Rajko Ferk

zlozenka v pogled Page 2

zlozenka v pogled Page 3

zlozenka v pogled Page 4

zlozenka v pogled Page 5

zlozenka v pogled Page 6

zlozenka v pogled Page 7