Izložba Denisa Haračića i Mirze Rahmanovića u galeriji Anima

unnamed11

Galerija Razvid, Pučko otvoreno učilište Zaprešić
otvorenje u petak 05. svibnja u 19 sati
Izložba ostaje otvorena do 31. svibnja 2017.

unnamed11Kreativno udruženje dvojice autora pod nazivom Anima, Denisa Haračića i Mirze Rahmanovića podrazumijeva istraživačko-spoznajni put koji nastaje u okrilju osobnih subjektiviteta u mediju grafike. Bez određenih i zacrtanih ciljeva Anime koji bi definirali i načelno i formalno rad mladih grafičara, autori zapravo sebi daju potrebnu dozu slobode u samoidentifikaciji s grafičkim listovima koji nose tragove njihovih vrlo osobnih priča. One se dotiču onog najintimnijeg, proživljenog, naslućenog i iskrenog, ali i onoga što se podrazumijeva kao univerzalno.

Mirza Rahmanović rođen je 1991. godine u Travniku. U Donjem Vakufu završava osnovnu školu, te Srednju školu primjenjenih umjetnosti u Sarajevu. Diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, na odsjeku grafika, u klasi Amele Hadžimejlić. Od 2016. član je ULUBIH-a. Dobitnik je prve nagrade za rad pod nazivom „NEMA, JEL MORA BITI? AKO MORA, BIĆE“ u okviru izložbe obilježavanja 70. godišnjice dnevnih novina „Oslobođenje“ 2013. godine.

Denis Haračić rođen je 1991. godine u Travniku. Srednju i osnovnu školu završio u Bugojnu. Diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, na odsjeku grafika, u klasi Amele Hadžimejlić. Član je ULUSD-a, a od 2016. godine član je ULUBIH-a. Dobitnik je prve nagrade na Likovnom bijenalu u Bugojnu 2014.