Predstavljanje knjige Cres i lošinj – vodič za znalce

U petak, 28. travnja u 19 sati,  u Creskom muzeju održat će se predstavljanje knjige Cres i Lošinj: Vodič za znalce, autorice Jelene Ščedrov Dlačić

nonameuui

Knjiga je namijenjena svim posjetiteljima koji svoj odmor žele ispuniti samostalnim istraživanjem Cresa i Lošinja i otkrivanjem njihovih posebnosti. Gosti su u potrazi za dvije najvažnije stvari: inspiracijom i informacijama. Iz tog razloga nastao je vodič koji gostima na jednom mjestu pruža konkretne i aktualne informacije, kao i inspiraciju kako da sami osmisle dane koje će provesti na ovim divnim otocima. Radi lakšeg snalaženja, otočje je podijeljeno u sedam cjelina, a u svakoj cjelini posebno su opisana mjesta, najljepše plaže, biciklističke i pješačke staze. Knjiga otkriva gostima najljepše vidikovce, stara sela, crkvice i kapelice, dobro poznate domaćim ljudima, te priče i legende koje ih prate. Uključeno je i mnoštvo praktičnih informacija o prijevozu, smještaju, trgovinama, zabavi, kao i informacije ključne za snalaženje na licu mjesta: gdje je ambulanta, ljekarna, tržnica, ribarnica, bankomat, banka, pošta, i dr. Uključena je i zemljopisna karta otočja. Uz izdanje na hrvatskom jeziku, vodič je izdan i na engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku.

Uz autoricu, knjigu će predstaviti Marijana Dlačić, kustosica Lošinjskog muzeja i recenzentica knjige, te Sanja Živanović, direktorica Turističke zajednice Grada Cresa. Nakon predstavljanja slijedi domjenak.