Održana uspješna večer poezije Art Koktel u sklopu programa Noć knjige

Događaj je najavljen u više navrata, predstavljeni su svi pjesnici i cjelokupni trud oko samog događaja se itekako isplatio. Ne financijski, već emocionalno, a upravo je tome cijeli projekt težio

P1140422

Večer je započela predivnom glazbom koju su darovali članovi sisačke Glazbene škole Fran Lhotka. Svoje učenike predstavio je neprocjenjivi profesor Robert James Hudulin, član glazbene skupine Rolin Humes kojoj je čak i sam Massimo dao vjetar u leđa. Robert je uvelike pomogao najavljujući skladbe koje su učenici svirali, te je i osobno sjeo za klavir.

Višestruko nagrađivani, predstavili su se: Gala Grugrač, Ivana Roksandić, Marko Brlečić, Matija Perković, Fran Brleković, Tomislav Brleković, Lovro Komes, Filip Rakas, Jakša Lovreković, Jakov Žepek i Karla Nogić.

Pjesnici su bili spremni za svoje zadatke, a to bješe čitanje vlastite poezije. Prve stihove pročitao je Aleksandar Marković, a nakon njega je ustala pobjednica treme Slobodanka Boba Vuić. Zatim su nastupili: Branko Tompić, Davorka Črnčec, Siniša Matasović, Nerina Sarkotić, Žarko Jovanovski, Ines Kosturin, Sonja Smolec, Mario Lovreković, Majda Fradelić, Jurij i Daria Lisenko, Igor Petrić, Ratko Bjelčić i naposljetku Maja Šiprak (čitaj: Šipraak).

Na kraju večeri zasvirali su Žare Jovanovski i Vrba, a iznenađenje večeri bio je Ivan Novak, akademski umjetnik koji je uzeo Vrbinu gitaru i rasturio pjesmom „Kad hodaš“ Riblje Čorbe. Od publike prisiljen, odradio je još dvije skladbe. Vrlo uspješno.

P1140454

Veliki uspjeh PS portala

Siscia Jazz Club bješe prepun, PS portal je sve goste počastio pićem dobrodošlice, tako da je dobra atmosfera vrlo lako zagrijala sve okupljene.

Najvažnije od svega je naglasiti kako je zajedništvo umjetničkih duša pobijedilo sivilo koje je nametnuto u društvu današnjice. Ljubav prema glazbi i poeziji pokazala je zube. Bijele i blistave. Zagrizla je do kraja i sada se cijela priča može samo ponavljati.

Potpora projektu PS portala bili su: portal „Književnost uživo“, e-časopis „Kvaka“, portal za književnost i umjetnost „Metafora“, portal „Akademija Art“, AMK knjižara i papirnica, Glazbena škola Fran Lhotka, Žare i Vrba, Maja Šiprak, Damir Kukuruzović, te portal „Hrvatski glas Berlin“

Kapa dolje svima, napravljena je velika stvar. Možda toga svi još nisu niti svjesni, ali Art Koktel se upravo rodio.
Mario Lovreković – Lovra. izvor ps-portal.eu

P1140441 1