Motorički parkovi u Beču – besplatan fitness za sve

Motorikparks 1 Christian Fürthner

Zabava i kretanje za stare i mlade na otvorenom

Motorikparks 1 Christian Fürthner

Kako bi osvijestio zdrav način života i potaknuo svoje građane da se što više kreću na svježem zraku, Grad Beč je otvorio dva posebno opremljena motorička parka: jedan pored azila za životinje TierQuarTier u Donaustadtu, a drugi u parku Helmut Zilk pored Glavnog željezničkog kolodvora. Motorički parkovi su opremljeni različitim spravama koje svim dobnim skupinama omogućuju besplatan trening, igru i zabavu.

Motorički park u Donaustadtu rasprostire se na 2,5 ha površine i nalazi se pored azila za životinje TierQuarTier. Opremljen je sa 100 potpuno novih i djelomično posebno za grad koncipiranih sprava koje su raspoređene na 23 stanice unutar parka. Tu se nalazi i 700 m duga staza s preprekama, igralište na vodi za najmlađe, pomične prepreke iznad tla, 10 m duga ljuljačka, zid za penjanje, sprave za vježbanje ravnoteže, simulatori za windsurfing i kitesurfing, mreže za penjanje, paviljon s teretanom te dugačka staza s trampolinima. U parku se nalaze i štandovi koji nude osvježena nakon napornog vježbanja.

Motorikparks 2 Christian Fürthner

Nakon velikog uspjeha motoričkog parka u Donaustadtu prošlo je ljeto u Sonnwendviertelu u parku Helmut Zilk sagrađen još jedan. Proteže se na 1400 m2 i ima desetak stanica za vježbanje izdržljivosti, ravnoteže te snage.

Stiglo je proljeće, dani su sve duži i boravak na svježem zraku svakom čini dobro. Upravo su ova dva parka s besplatnim fitnessom na otvorenom za stare i mlade idealno mjesto za to, naglasila je članica bečkog poglavarstva za zaštitu okoliša Ulli Sima.

Više informacija o motoričkim parkovima pročitajte ovdje: www.motorikpark-wien.at

Motorikparks 3 Aris Venetikidis

Motorikparks 4 Aris Venetikidis

Motorikparks 5 Christian Fürthner