“Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!”

Plenković i Most žele nacionalizirati Agrokor i kao instaliraju čovjeka od “povjerenja”, svepartijskog internacionalnog komesara, koji će dok ne kažeš keks “oživjeti mrtvaca” – Agrokor? Naravno, Todorić se iz svojih velebnih dvora smije u lice bahate moralno impotentne političke elite i još narod drsko vrijeđa izjavom, a koju su vazalaskom poslusnošću prenijeli, e pa pogađate – HRT, NOVATV, RTL, RPH, Večernja ruža…

Piše Walter William Safar

image55Pa eto da se prisjetimo te vražje licemjerne izjave Todora Strašnog, točnije – njegovih misli: “Slomljen od boli i prisilne tuge što nakon 40 godina muljanja ostavljam milijarde eura duga državi, a meni i mojoj u boli ‘skhranoj’ porculanskoj obitelji, ostaje samo nekoliko dvoraca, jahti i puni računi u bankama egzotičnih poreznih oaza kojima vi možete staviti soli na rep… Zahvaljujem svim političkim elitama, pravosuđu, DORH-u, velikim i malim dobavljačima na velikom povjerenju u moje mjenice bez pokrića i dugogodišnjem neplaćanje roba, vazalskoj šutnji, zajedničkom muljanju s poticajima. Naravno žao mi je što je većina poticaja politička elita dodijelila meni ali što se tu može kada na svojim policama imah više K Plus političara od vas. Zahvaljujem i mojim dragim prijateljima iz sindikata što su shvatili da su Todorićeve K+kuna najbolje platežno  sredstvo za svekoliki kmetski puk. Zahvaljujem i mojim dragim medijima na dugogodišnjoj više nego li prijateljskoj suradnji. I na koncu, najveća zahvala HNB-u, a ponajviše mojim staklenim figurama viceguvernerima i HABOR-u, koji su shvatili da je važnije kreditirati stotinama milijuna kuna moje muljanje nego li tamo neko Borovo u nekom zabačenom zaboravljenom Vukovaru… Stoga vama vazalskim medijima i poslušnom narodu objavljujem da sam primio u svojem poslovnom tornju pripadnike vazalske pohlepne političke elite i obavijestio ih da gradim najveću, najbržu, najluksuzniju jahtu na svijetu te tražim od njih dozvolu da jahtu imenujem po najčuvenoj kasti u Hrvata. Svima lijepa sočna pusa sa jahte ‘POLITIČKA ELITA 2’, naravno,  uz svepartijski pozdrav:  ‘Živjela Korupcija’. 🙂

PROSVJED PRED MINISTARSTVOM PRAVOSUĐA I SABOROM E sada pitanje svih potanja. Koliko se mladih i starih prosvjednika okupilo? Koliko je medija popratilo ovaj prosvjed? 0! Nije to slovo O, već brojka nula! Kakvi kmetovi takvi feudalci, oli po novome – kakav narod takva vlast!

Kada su u pitanju ideološki obojeni prosvjedi mediji su u ekstazi, ali kada su prosvjedi s krucijalnim važnim temama – korupcija u pravosuđu, ili nehumani monstrouzni pljačkaški ovršni zakon, e onda ne možete naći novinara iz velikih medija niti mikroskopom

Komercijalne televizije i mediji zna se zbog koji razloga ne šalju novinare na prosvjede. Zar nije vlasnik EPH kralj ovrha prozvan od 330.000 blokiranih “đavolji odvjetnik”?… Zar nisu vlasnici NOVATV&RTL ljevičarski tajkuni, kojima upravo i odgovora kaos i anarhija u pravosuđu?… Zar nije netko vrijeme i Todorić imao vlasnički udio u RTL-u Hrvatska? Zašto šutnja u Jutarnjem Listu? Zašto nitko da napiše niti riječi kritički o “LEX AGROKOR”? Gdje je nestao “veliki književni buntovni um” Jergović od Bosne?… Gdje je nestao veliki “talent”, kako sam sebi tepa Ante zvan -kanta od JNA – pa gdje je nestao taj “pisac” ?… Zašto sada ne ismijava Todorića? Eho izdanih duša vije se poput šišmiša u izmaglici, medijskom pustopoljinom: “Jer se radi o moralnim patuljcima u službi “kralja ovrha”. Pa zna se da je najveći oglasivač Jutarnjeg lista bio Todorić, a isto se zna da “kralj ovrha” plaća Antu kantu duplo više nego li što država plaća liječnike koji spašavaju ljudske živote.

Kada umočiš pero u tintu mržnje postaješ ubojica Majke Umjetnosti. Sluge gospodara pohlepe su aristokrati poltronske klase. Iz dubine mraka nećeš čuti lepet tirkizna leptira – jer leptiri su poput ljudskih duša, najprije gmižu po licu Zemlje da bi naposljetku poletjeli u one više svete sfere. Ljubav pobjeđuje mržnju. Zar je važnije trovanje samog sebe i naroda otrovom mržnje od spašavanje ljudskih života? Pitanje za “kralja ovrha” koji skupo plaća trovača Tomeka od JNA?

Pitanje se samo po sebi nameće. Zašto javna HRT bježi, k’o vrag od tamjana, od prosvjednika?

Ne mogu reći da nisu znali. Prijatelji mi razočarano priznaše, da su na email emisije “Hrvatska uživo” kao i dnevnika HTV-a poslali obavijest – “prosvjed protiv korupcije u pravosuđu, srijeda 05. travnja“. Da, je li se Maja Sever ukazala na prosvjedu? Je li u emisiji, koja ruku na srce zaista ima plemenitih tema o potrebitima, dakle, je li u Hrvatska uživo ma i jedna riječ izgovorena o prosvjedu? Ne! Zašto? E, na to pitanje svi vi novinari i novinarke morati ćete kad-tad odgovoriti Čovjeku u ogledalu. Da, svi vi na javnoj HRT ne zaboravite da će Vas buduće generacije pitati – gdje ste bili kad Vas je pravica trebala?

Koliko je blokiranih bilo na prosvjedu?

Medijska blokada ne može biti izgovor, pa ne ideš na prosved zbog kamera već zbog osjećaja za pravdu. A poznato je da samo u Zagrebu ima 62.000 blokiranih ljudi. Dakle, ako je izgovor onim blokiranima da nemaju za autobusne karte, e onda za blokirane Zagrepčane nema izgovora ili ?… Koliko je akademika iz HAZU bilo na prosvjedu? Koliko je mladih iz navijačkih organizacija bilo na prosvjedu? Koliko je civilnih udruga, koje primaju velike novce iz proračuna, bilo na prosvjedu? Koliko je studenata bilo na prosvjedu? 0! Da, slovima: NULA!

Ili se treba prosvjedovati samo po ideološkim obrascima – obrocima – ili kada u menzi nema kolača po želji? Zašto nije bilo nikoga iz Plenuma Filozofskog fakulteta? Ne možeš se boriti za ljudska prava ako si ideološki slijepac, a još manje se možeš boriti s daljinskim upravljačem. Ima onih “kauč buntovnika” koji po tko zna koji puta prozivaju branitelje za svo zlo, i kao zašto sada oni sa “Savske” ne prosvjeduju? (E kada su bili prosvjedi osobno sam i ja bio na Markovom trgu i uvjerio se da su se branitelji heroji ZNG i HOS-a – hrvatski ratni vojni invalidi slavnog Domovinskog rata – u kolicima jedini pridružili malobrojnoj skupini blokiranih, iako oni osobno nisu bili blokirani). Znači, ti mladi puni snage bi željeli gledati sa svojih kauča kako hrvatski ratni vojni invalidi u kolicima opet prosvjeduju po kiši, zimi i suncu, ali naravno ne i oni, jer oni su ipak “zaštićena vrsta” parazita. Takvima i sličnima na znanje, branitelji su žrtvovali živote i zdravlje za slobodnu državu Hrvatsku. Da još jednom ponovim – za svetu opjevanu slobodu! I danas u Hrvatskoj nitko ne će, niti po Ustavu, ne može i ne smije poslati tenkove na prosvjednike, kao što je to bio slučaj u diktatorskoj komunističkoj tvorevini Jugoslaviji. Svaki slobodni pojedinac, kao i novinar, ima slobodu izbora prosvjedovati ili se zalijepiti za malodušnost, apatiju i šutnju.

I opet je časno i vrijedno ponoviti za novinare HRT&NOVATV&RTL – samocenzura je zlosjeme indoktrinacije ljudskog uma. Kada “novinari/novinarke” javne HRT plastificirana pogleda i osmijeha više služe postojećim političkim elitama nego li istini, e onda je novinarstvo u Hrvatskoj na samrti. (Čast časnim pojedincima na koji se ne odnosi ova zaista, tako mi duše, možda malo odveć ogorčena ali dobronamjerna kritika. Nitko sretniji od mene kada bi im ova kritika otvorila oči i duše).

Da, opet moram napomenuti da ne posjedujem televiziju, već na internetu pogledam emisije na zahtjev, a koje mi predloži mudri stari profesor u mirovini. Eto taj čovjek, iako u dubokoj jeseni života, posjeduje u sebi više buntovna duha od puno mlađih novinara na javnoj HRT. I tako mi on u povjerenju  kaže: “Možeš li zamisliti da danas u 2017. godini postoji toliko cenzure?… Ma koja li je to svepartijska samocenzura u središnjem dnevniku HTV-a. Dovoljno je pogledati Marrrtu i Farrrkaša, pa “Otvoreno”, da čovjeka prođe volje za gledanje javne HTV, koja tone i tone sve dublje i dublje u mrak samocenzure.

Zabrinjavajuća je ta šutnja crkve

Zašto u propovjedima niti riječi o strašnoj korupciji koja razara tkivo Lijepe naše? Zašto sudionici te strašne korupcije sjede u svečanim ložama tik gotovo do oltara u crkvama. Zar ne bi tik do oltara trebali biti siromašni i oni najpotrebitiji? Da, mislim po tko zna koji put, mudar je taj dobri stari profesor, ima u njega više domoljublja i vjere nego li u vojske poltrona s rukom na srcu. A da se ne govori o svepartijskim urednicima i ravnateljima HRT – kako se mjenjaju vlade tako se i mjenjaju urednici i ravnatelji u službi postojeće političke partije, kojima eto zamislite Večernjak dodijeljuje nagrade,”novinara godine” – zbogom pameti! Njihovi glavni gosti su sve neki “ekonomski i politički analitičari ” indoktrinirani u komunističkoj tvorevini Jugoslaviji, koji nemaju nikakve dodirne veze sa slobodnim tržištem i znanstvenom poviješću. (Čast izuzecima, poput vrlo cjenjenog povjesničara Ive Banca). I tako slobodoumnim ljudima ostaju samo mali nezavisni portali poput Akademija Art, Makarska Post, Hazud…, a koji su često puta hakirani. (Eto, imaju političke elite i ratnoprofiterski tajkuni novaca za plaćanje hakera. Toliko o njihovim shvaćanjima ljudskih prava.). Ali, hvala Bogu, glas slobode je nemoguće ubiti. Tako bijaše jučer, tako je danas i tako će biti sutra.

Nećete od tih “ekonomskih analitičara”, što paradiraju na HRT&NOVATV&RTL, čuti da mladi masovno biježe u Irsku, SAD, Njemačku, Kanadu, Australiju – jer su to najrazvijenije i najbogatije i najuređenije kapitalističke države. (Nažalost, i u slučaju Agrokor vidimo da je Hrvatska zarobljenik komunističkog mentalnog sklopa, a što je opisano u ovom članku: http://www.akademija-art.hr/pano/walter-william-safar/40152-u-procjepu-komunizma-i-kapitalizma. Tek kada ljudi shvate da je odgovornost na na svakom čovjeku kao slobodnom pojedincu da ne traži od partije i države da misli umjesto njega samog, već da misli i stvara vlastitom glavom, divna zemlja Hrvatska će procvasti.)

Oni još uvijek sami sebe zavaravaju o nekoj superiornoj samoupravno soc. ekonomiji i nacionalizacijama. Ovako upravlja država: U Petrokemiji je propalo 2,4 milijarde kuna poreznih obveznika. Da, Plenković se razumije u ekonomiju kao i Mrak u svjetlost, baš kao i što se Linić razumije u slobodno tržište i poštenje. Plenković želi nacionalizirati INU, i to za tri puta više novaca nego li kada je prodana, kojeg li ekonomskog “genija” -svepartijski uhljebi otvaraju šampanjac, naravno račun plaća narod, po običaju – šutljiv narod. Ali nije tu kraj “genijalnih poteza ekonomskih magova”, čekajte malo, Plenković i Most žele nacionalizirati, niti manje niti više nego mrtvaca – Agrokor, i kao instaliraju čovjeka od “povjerenja”, svepartijskog internacionalnog komesara, koji će dok ne rečeš keks “oživjeti mrtvaca”. Otvori se zemljo!

Naravno, Todorić im se iz svojih dvora smije u lice, i još narod drsko vrijeđa izjavom, a koju su vazalaski prenijeli – pogađate – HRT, NOVATV, RTL, RPH, Večernja ruža… da se prisjetimo te vražje licemjerne izjave Todora Strašnog, točnije – njegovih misli: “Skrhan sam do boli što nakon 40 godina muljanja ostavljam milijarde eura duga državi, a meni ostaju samo nekoliko dvoraca, jahti i puni računa u bankama egzotičnih poreznih oaza kojima vi možete staviti soli na rep… Zahvaljujem svim političkim elitama, pravosuđu, DORH-u, velikim i malim dobavljačima na velikom povjerenju, vazalskoj šutnji, zajedničkom muljanju. Zahvaljujem i mojim dragim prijateljima iz sindikata što su shvatili da su moji bonovi najbolje platežno sredstvo. Zahvaljujem i medijima na dugodišnjoj više nego li prijateljskoj suradnji. I na koncu, najveća zahvala HNB-u i HABOR-u koji su shvatili da je važnije kreditirati moje muljanje nego li tamo neko Borovo u Vukovaru… Svima lijepa sočna pusa sa jahte uz svepartijski pozdrav:  ‘Živjela Korupcija’.”

A za narod još jednom poučan poslovica: “Šutnja naroda je zlatna igla kojom pohlepna bešćudna politička kasta kroji zakone po svojoj mjeri. “Ne zaboravimo da se narod sastoji od pojedinaca. E, sada o svakom tom pojedincu ovisi koliko će i narod biti slobodan ili neslobodan, koliko će sustav biti human ili nehuman, jer slobodni pojednici stvaraju sustav humanim ili nehumanim, a ne obrnutim. Onaj koji plače, kako on tu ništa ne može promijeniti, jer je kao “mali čovjek” kojeg nitko ništa ne pita, a takvi ljudi moraju malo pažljivije oslušnuti život i pogledati zvijezde; šutnja, malodušje i apatija te čini malim čovjekom, a vječna potraga za pravdom te čini velikim čovjekom.

Za sve one ,koji se žele baviti politikom, a koji se pitaju:
Što je smisao politike?

Rad za opće dobro. Život nas uči da je ljubav preduvjet radu za opće dobro. Filozofi, pjesnici, muzičari, znanstvenici, liječnici, medicinske sestre, biznismeni, političari, ma svi ljudi dobre volje koje pokreću plemenite vrijednosti zalutati će na stazi snova ako nema ljubavi u njima. I često puta zalutah u gustoj šumi strasti i nije me stid priznati da ljubav bijaše moj putokaz. Čovjek bez ljubavi je kao svjetiljka bez ulja. Čovjek i priroda su jedno drugome suđeni, bez prirode nema niti čovjeka. Kada sunce, poput nekog nebeskog kovača, kuje sklad u ljudskoj duši to znači da je dragi Bog stvorio čovjeka i prirodu iz jednog te istog svetog duha. Onaj koji voli prirodu voli i ljude. Ako političari žele da ih narod voli i cijeni – e onda je poželjno slušati bilo naroda. A život nas uči da osjećati i suosjećati sa narod može samo onaj koji nije oko sebe podigao bedeme vlasti

Ako želiš putovati stazom snova koračaj uspravo gledajući u zvijezde.
“Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!” (A.B.Š.)

 

{youtube}xnbiRDNaDeo|500|400|0{/youtube}