Najava izložba Sanje Jureško ‘Tišina 2.0’

Izložba riječke akademske slikarice Sanje Jureško naziva Tišina 2.0 moći će se pogledati od 07. do 20. travnja u galeriji “Kortil” u Rijeci 

Sanja Juresko fotografija Rijeka

Nakon sudjelovanja na međunarodnim umjetničkim rezidencijama i kolonijama u Mađarskoj, Sloveniji i Belgiji (Glo’art) te samostalnih izložbi u Zagrebu i Splitu, umjetnica napokon izlaže u svom rodnom gradu. Na izložbi „Tišina 2.0“ predstavlja se serijom radova na kojoj je počela raditi još tijekom svojih studentskih dana na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti. U kompletnoj seriji radova vidljiv je internacionalni utjecaj i drukčiji vid slikarstva u odnosu na način na koji ga vidi veliki broj sudionika umjetničke scene u Hrvatskoj.

pozivnica 01“Autorica publici ne servira ideju punu općih mjesta o propadanju kvalitete života uslijed dominacije tehnologije i masovnih medija. Ona nepretenciozno stvara priliku za djelovanjem individue u kreaciji vlastitog, novog pristupa okolini i društvu, priliku za pojedinca da osmisli svoj vlastiti mir. Jer Jureško se u ovom procesu ne obraća masama, već pojedincu…“ – iz predgovora izložbe kustosa Anđelka Mihanovića.