Beč je u gostima Krakovu

„Dani Beča“ u Krakovu objedinjuju zabavu i ozbiljne teme – od koncerta Parov Stelara do rasprava o smart city rješenjima i zaštiti okoliša

 Eurocomm PR Krakov 3

Nakon uspješno odrađenih „Dana Beča“ u Ljubljani i Sofiji, Beč ovaj tjedan uz pomoć poduzeća Eurocomm-PR gostuje i u Krakovu. Od 3. do 5. travnja cijeli je Krakov u znaku Beča. Pored zabavnog popratnog programa koji očekuje Krakovljane glavne teme o kojima će se u okviru bečke manifestacije razgovarati energetski su menadžment, javni prijevoz i gospodarstvo.

„Dani Beča“ otvoreni su 3. travnja koncertom poznatog austrijskog glazbenika Parov Stelara koji je u okviru svoje turneje prije Zagreba specijalno zbog ove manifestacije svratio u Krakov.

Jučer je Krakov posjetio i bečki gradonačelnik Michael Häupl koji je sa svojim kolegom iz Krakova potpisao produžetak sporazuma o suradnji dvaju gradova. „Beč i Krakov će tijekom naredne četiri godine surađivati u područjima zaštite okoliša, prometnog planiranja grada i kreativne ekonomije“, izjavio je tom prigodom gradonačelnik Häupl.
Kao simbol prijateljstva između dvaju gradova iz Beča je u Krakov stiglo i 12 tipičnih bečkih ležaljki koje su većini poznate kao sastavni dio atrija bečkog MuseumQuartiera. Na taj će način dio bečke atmosfere u Krakovu ostati i nakon bečkog gostovanja.

Konferencijski dio „Dana Beča“ pod motom „Inovativni gradovi“ okupio je mnogobrojne stručnjake koji su diskutirali o pitanjima ključnim kako za Krakov tako i za Beč. Neke od njih su smanjenje ispušnih plinova, sustav daljinskog grijanja i hlađenja, ali i tema podzemne željeznice, smart city rješenja, organizacije velikih događaja i start up poduzeća.

„Dani Beča“ održat će se krajem godine 2017. i u Zagrebu, a uskoro ćemo saznati i koja će nam iznenađenja i teme Beč tada priredit.

 Eurocomm PR Krakov 4

 Eurocomm PR Krakov 3 1

 Krakov 1